ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как може да намалим алергичната реакция към котки?

Puls.bg   |   15 август 2018   |   Коментари 0
   
   
Как може да намалим алергичната реакция към котки?

Източник: iStockphoto

За съжаление, проявата на алергия към котки не позволява любителите на тези животни да им се насладят, колкото и голямо да е желанието им за това. Но дори и при силно изразена алергична реакция има стъпки, които могат да ни помогнат за облекчаване на симптомите.


Често е налице недоразбиране на причината за проявата на алергична реакция. Изненадващ е фактът, че не толкова значение имат котешките косми и кожните люспи под формата на пърхот, а протеин, който се съдържа в кожни люспи. Този протеин може да бъде открит още в урината и слюнката на котките.


Лесно е да се досетим как този протеин може да се открие във въздуха под формата на прахови частици, особено като се има предвид постоянното облизване на козината или ходенето до тоалетна в кутия. За любителите на котки има някои практични съвети, които те да прилагат, за да избегнат появата на симптомите на алергия.


Прилагането на антихистаминови средства е един от методите. Първите генерации от групата имат страничен ефект да предизвикват сънливост, но прилагането на по-новите поколения медикаменти води до намаляване на алергичната реакция, без наличието на този нежелан ефект. Препоръките са за консултация с лекар, който да прецени дозата и вида на медикамента.


Да ги държите далеч от спалнята също е един от препоръчителните съвети. В случай, че това е непосилно за Вас може да практикувате по-често сменяне на спалното бельо, както и поне 2 пъти месечно изпиране на одеялата, с които спите.

 

Съхраняването на възглавниците и завивките във вакуумни пликове също би било от полза – предотвратява събирането на допълнително прах.


Честото почистване, особено с парочистачка е за предпочитане пред минаването на пода с метла или прахосмукачка. Освен това при използване на парочистачка не е необходимо използването на препарати, съдържащи различни химикали.


Използването на пречистващи филтри за въздух също има важна роля за очистване на въздуха от алергените. По-честото къпане на котката, както и миенето на ръцете след всяка игра и галене също би допринесло за намаляване проявите на алергия.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Еко среда
реклама
Галерия
5 начина да ограничим токсините вкъщи
5 начина да ограничим токсините вкъщи
Публичните места, където гъмжи от бактерии
Публичните места, където гъмжи от бактерии
Кои продукти увеличават риска от рак?
Кои продукти увеличават риска от рак?
Алтернативни начини да откажем цигарите
Алтернативни начини да откажем цигарите
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter