ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Mагнитни бури - отразяват ли се на здравето?

Puls.bg   |   11 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Mагнитни бури - отразяват ли се на здравето?

Източник: IStockphoto

Силни магнитни бури обхващат страната ни и други части на планетата тези дни. Те са в резултат на рекордното слънчево изригване, което стана на 6 септември. Това става ясно от съобщение на лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето на физическия институт "Лебедев", част от Руската академия на науките.
 
По време на слънчево изгаряне, което се смята за най-голямото за последните 12 години, е ихзвърлено вещество от Слънцето, което се движи към Земята. Все още не е ясно какви са скоростта и посоката на магнитното му поле. Между 17:20 и 17:55 часа българско време в четвъртък (07 септмеври) е регистрирано второ изгаряне. Руските учени твърдят, че е много вероятно да ни очаква най-мощната магнитна буря от 2010 година насам. 
 
Магнитните бури или изригванията на слънчевата система са природни явления, които оказват влияние на организма, но при всеки човек то е в различна степен. Смята се, че младите хора не ги усещат както възрастните, които загубват тонус и стават по-отпаднали. 
 
Безсъние, сънливост, отпадналост, безпокойство, световъртеж, са първите симптоми, които хората усещат с настъпването на магнитните бури. Някои хора се оплакват от изпотяване и втрисане, нарушена концентрация и сърцебиене. Тези, които имат различни болести, могат да се почувстват зле преди магнитните бури, а други по време и след тях. Доказано е, че изригванията се отразяват най-зле на сърдечно-съдовата и нервна система. Те обострят и много хронични заболявания. 
 
На отрицателното влияние на магнитните бури е подложено между 50 до 75% от населението на Земята. Проучване показва, че близо 40% от хората на 50, 60 и повече години са по-чувствителни към промените в атмосферата. 
 
Изследователите на това природно явление смятат, че средно по интензитет слънчево изригване може да бъде причина за смъртта на 3-4 хиляди души по света. 
 
Още за влиянието на магнитните бури може да видите във видеото: 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Еко среда
реклама
Галерия
5 начина да ограничим токсините вкъщи
5 начина да ограничим токсините вкъщи
Публичните места, където гъмжи от бактерии
Публичните места, където гъмжи от бактерии
Кои продукти увеличават риска от рак?
Кои продукти увеличават риска от рак?
Алтернативни начини да откажем цигарите
Алтернативни начини да откажем цигарите
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter