ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

И компютърът може да предизвика алергия

Puls.bg   |   12 май 2014   |   Коментари 1
   
   
И компютърът може да предизвика алергия

Източник: Thinkstock

При разрушаване на баланса на своите функции имунната система на човека включва съответните защитни процеси и започва да реагира на най-обикновените неща.

 

Тогава възниква алергията - повишената чувствителност на организма към различни вещества, проявяваща се чрез необичайни реакции при контакт с тях.

 

Най-разпространените симптоми са хрема, сълзене в очите, кожни обриви и кашлица.


Такива са и проявите на алергията под въздействието на “компютърните” алергени - алергичен ринит, кашлица, очни (сълзене, зачервяване на очите, подпухналост на клепачите, “пясък в очите”) и кожни (сърбеж, обрив, сухота на кожата) реакции.


Те често предизвикват и силно главоболие, повишена нервност, повишаване на кръвното налягане и засилено сърцебиене.

 

Това е така, защото компютърът е потенциален източник на редица алергии.

 

В блока за захранване, процесора и видеокартата се съдържат различни смоли, хлор-, фосфор-съдържащи органични и неорганични съединения.

 

В корпуса на монито­ра има едно специфично противопожарно, негорящо вещество, което се нарича трифенилфосфат. При нагряване на монитора по време на работа в атмосферата се отделя малко количе­ство от това вещество.

 

Именно то предизвик­ва алергичните реакции при някои хора.


В самия компютър и около него има много места, където се натрупва прах и мръсотия, размножават се микроби и гъбички. Друг източник на алергени е принтерът, а по-точно мастилото, с чиято помощ се печата.


Най-простият съвет е да стоите далеч от компютъра. Но тъй като машината се е превърнала в неделима част от нашето ежедневие, това е почти невъзможно, така че можете поне да намалите работата с него.

 

Поддържайте работното си място чисто и проветрявайте дома и офиса си.

 

Като допълнителна противоалергична мярка е необходимо да поддържате имунната си система стабилна и да се храните с богати на витамини и минерали продукти.

 

За жалост хората с повишена чувствителност реаги­рат не само на излъчва­нето от компютъра. Те не могат дълго да разго­варят по мобилния теле­фон, не могат дълго да гледат телевизия или да се намират в близост до високоволтови електри­чески предаватели.

 

Някои от тях ползват трудно дори ютии, електрически бръсначки. По принцип тези хора се чувстват зле по време на магнит­ни бури, защото те са и метеозависими.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Радка Илиева     2015-01-09 18:42:11
Най-честите симптоми на алергия са: сърбеж и възпаление на лигавицата на очите, суха кашлица, често кихане, пристъпи от недостиг на въздух, пристъпи на повдигане и повръщане и др. Според статистиката, ако се запази сегашното положение, след 15-20 години почти половината от човечеството ще страда от различни видове алергии. Полинезийския плод нони (Моринджи) намалява интензивността на алергичните симптоми, риска и честотата на тяхното появяване.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Еко среда
реклама
Галерия
5 начина да ограничим токсините вкъщи
5 начина да ограничим токсините вкъщи
Публичните места, където гъмжи от бактерии
Публичните места, където гъмжи от бактерии
Кои продукти увеличават риска от рак?
Кои продукти увеличават риска от рак?
Алтернативни начини да откажем цигарите
Алтернативни начини да откажем цигарите
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter