ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

8 причини защо въглехидратите помагат за отслабване

Puls.bg   |   27 януари 2011   |   Коментари 0
   
   
8 причини защо въглехидратите помагат за отслабване

 

Първа част на материала
 

Въглехидратите ускоряват метаболизма
Богатите на неразтворими фибри хранителни продукти ускорят обмяната на веществата в организма и спомагат за естественото изгаряне на мазнини от тялото. Когато тези храни преминават през храносмилателната система, те отделят мастни киселини, които насърчават изгарянето на мазнините, особено в областта на корема.

Тези мастни киселини помагат за запазването на мускулната маса, което се отразява на метаболизма и по този начин отслабването може да отнеме по-малко време.


Въглехидратите „унищожават“ мазнините в коремната област
Въглехидратите могат да помогнат в изгарянето на мазнини, натрупани в коремната област по-бързо от други храни, дори и при същия брой консумирани калории.

Екип от учени провежда експеримент с плъхове, хранени с продукти с високо съдържание на неразтворими фибри. В резултат от хранителния режим, след време изследователите откриват, че се увеличава активността на ензимите, които изгарят мазнините и се намалява активността на тези, които ги складират. Това означава, че мастните клетки в стомаха е по-малко вероятно да съхраняват калории под формата на мазнини.


Въглехидратите задоволяват глада
Въглехидратите задоволяват чувството за ситост по-дълго време, в сравнение с други храни. Причината се дължи на това, че богатите на фибри храни освобождават в червата хормони за ситост и правят клетките по-чувствителни към инсулина.

Затова, чрез увеличаване на консумацията на такава група храни, ще намалите апетита и усещането за глад.


Отслабването е лесно постижимо
Отслабването с хранителен режим, включващ неразтворими фибри, е лесно постижимо и позволява загуба на излишно тегло по един балансиран начин, без изключването на цели групи храни, което ни кара да се чувстваме добре и най-вече доволни, казва Сари Грийвс, диетолог и говорител на Американската асоциация по диетология.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Диети
реклама
Галерия
Кои храни подпомагат костите?
Кои храни подпомагат костите?
За по-добра костна плътност
За по-добра костна плътност
Какво да правим за здрави кости?
Какво да правим за здрави кости?
Храни за добро зрение...
Храни за добро зрение...
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter