ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Диетични храни повишават риска от затлъстяване при децата

Puls.bg   |   13 април 2010   |   Коментари 0
   
   
Диетични храни повишават риска от затлъстяване при децата

Нискокалоричните храни не са препоръчителни за малките деца. По мнение на диетолози именно диетичните продукти могат да подтикнат децата към преяждане и надебеляване. Според експерти много по-разумно е докато децата са в крехка възраст да се хранят с нормалните храни, а не с техните бедни на е калории еквиваленти.Освен това здравословният и балансиран начин на хранене с достатъчно калории е от голяма важност кокто за физическито, така и за умственото развитие на децата.
 


Приемането на диетичните храни е твърде възможно да има обратния на желания от нас ефект и да стане причина за натрупване на излишни килограми при децата, защото тогава те имат склонността да преяждат.За разлика от тях по-възрастните могат да разчитат на други вкусови показатели, за да оценяват енергийната стойност на храната. Тези твърдения учените базират на опити с плъхове, при които процесите в организма са сходни на тези на хората.


Именно резултатите от проведените опити с млади плъхове карат учените от университета на Алберта да мислят, че нискокалоричните версии на висококалорични храни нарушават способността на организма да използва вкуса за регулиране на калорийния прием.


Учените установиха, че младите плъхове започват да преяждат, когато получават диетична храна. При по-възрастните плъхове подобна тенденция не е забелязана. Според учените по-възрастните животни, още от пубертета, вече могат да разчитат и на други вкусови показатели, за да оценят правилно енергийната стойност на храната.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
С АГ класацията ни „Специалистите, на които имам доверие“ ще отличим най-добрите в бранша

реклама
Още от Диети
реклама
Галерия
Кои храни подпомагат костите?
Кои храни подпомагат костите?
За по-добра костна плътност
За по-добра костна плътност
Какво да правим за здрави кости?
Какво да правим за здрави кости?
Храни за добро зрение...
Храни за добро зрение...
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising