ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Има ли връзка между заболяванията на венците и еректилната дисфункция?

Кристияна Минева   |   12 юли 2018   |   Коментари 1
   
   
Има ли връзка между заболяванията на венците и еректилната дисфункция?

Източник: iStockphoto

Проблеми с венците при мъжете се свързват два пъти по-често с импотентност.

 

Първото проучване от този род включва повече от 150 европейци и изследващите установят, че 75% от изследваните с еректилна дисфункция имат и лоша орална хигиена.

 

Пародонталните заболявания като гингивити и пародонтити често се свързват с общи заболявания на организма - диабет, различни хормонални дисфункции, сърдечни проблеми. В последните години се наблюдава увеличаване на риска от развитие на проблеми с продуктивността у мъжете. Това се дължи на намаленото ниво на орална хигиена и поддържане здравето на венците и зъбите.


Пародонталните проблеми се характеризират с намалено ниво на съединително-тъканно прикрепване, което държи зъба към венеца и със загуба на кост. Възпалението обхваща венците, те стават оточни, зачервени, кървят. Възможна е поява на лош вкус и дъх в устата.

 

Първите видими симптоми са кръв по четката за зъби, спонтанно и провокирано кървене от венците.

 

Тези признаци трябва да бъдат знак за необходимо посещение при дентален специалист. Ненавременното хващане на проблема ще доведе до по-лоши резултати и по-трудно лечение. Най-нежеланият резултат на пародонталните проблеми е загубата на зъби.

 

В проучването се установява, че грижата за зъбите и венците, значително намалява риска от развитие на еректилна дисфункция. Колкото повече внимание се обръща на оралното здраве и рано се уловят симптомите на възпаление, толкова по-дълго време ще се радваме на своите зъби.

 

Специалистите съветват да се използва четка за зъби с възможно най-малката почистваща глава. Препоръчва се такава четка, тъй като от една страна главата достига до по-трудно достъпните места, а от друга, можем да почистим и част от междузъбните пространства, което е изключително важно.

 

 

 

Движенията, които трябва да изпълнява ръката заедно с тези на четката са бавни, кръгообразни и масажиращи. Не бива да се прилага силен натиск при четкане, това може да разрани венците. Почиства се границата между венеца и зъба с лек масаж.

 

Почистването на устната кухина се препоръчва да започва от вътрешната страна на долната челюст. Почиства се задната страна на последния зъб, продължава се напред с масажиращи, кръгообразни движения. След това се почистват зъбите от към бузата, отново с тези движения.


Почистването винаги трябва да започва от по-трудно достъпните места и да върви към по-леснодостъпните. Почиства се внимателно всеки зъб от всички страни.

 

Накрая се почиства езика, защото върху него също има натрупан биофилм, който много често е причина за лош дъх. Употребата на конци за зъби и интердентални четки е препоръчителна. Конците за зъби можете да използвате вечер, след измиване на зъбите. Водата за уста, която не съдържа алкохол, може да подпомогне вашата добра орална хигиена.

 

И все пак устната хигиена няма да е достатъчна, ако не се почиства редовно зъбният камък. Желателно е да се почиства поне веднъж годишно, а за склонните към натрупване на повече зъбен камък, на половин година.
3080
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Стойнев     2018-07-15 12:53:22
Винаги съм се чудил колко ли дентални лекари ще направят изследване за трихомонас тенакс или вагиналис, като причинители на пародонтит и други проблеми с устната кухина? Хламидията също е чест причинител. Естествено при всеки човек има различна чувствителност към неканените гости, най-често след орален секс, но все пак. Та връзката по скоро е следната - щом ги има в устата, значи ги има и в организма на човек, в случая на мъжа. А щом са там, значи е възможна еректилна дисфункция.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Дентално здраве
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter