ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Студенти с безплатни прегледи на венците

Puls.bg   |   09 март 2018   |   Коментари 0
   
   
Студенти с безплатни прегледи на венците

Източник: iStockphoto

Кампанията „Погрижи се за венците си!" ще се проведе за втора поредна година във Варна. Тя е организирана от Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна, с помощта на МУ-Варна, Студентски съвет към университета, Асоциациите на студентите по медицина и фармация във Варна (АСМБ-Варна и АСФВ-Варна) и други. 

 

Основната цел на инициативата, която ще бъде в два поредни дни – на 11 и 12 март, е да информира повече хора за проблемите с венците и начините за цялостно отстраняване на зъбната плака. 

 

На 11 март студенти по дентална медицина ще разясняват на варненци техниките за правилно четкане на зъбите, за използване на конци и интердентални четки, за употребата на разтвори за промивка на устната кухина. Това ще стане между 11:00 и 19:00 часа в Гранд мол- Варна. Всички граждани, които преминат пред информационния щанд ще получат специални брошури. 

 

Безплатни профилактични прегледи за диагностициране на възможни възпаления на венците ще се проведат между 12:00 и 14:30 часа на 12 март, в зала Спешен кабинет във Факултета по Дентална медицина. 

 

 

Проблемите с венците заемат второ място по разпространение след тези с кариеса на зъбите. Кървенето се смята за най-забележимият симптом на гингивално възпаление. То може да бъде предизвикано от четкането на зъбите, но може и да бъде спонтанно. Засегнати от него са както възрастни, така и по-млади хора. Зъболекарите предупреждават, че последиците от него могат да бъдат доста неприятни, ако пациентите не вземат мерки още в самото начало. 

 

Миналата година студентите дадоха старта на кампанията "Погрижи се за венците си!". Тогава стотици варненци се възползваха от безплатните консултации и информационни материали. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Дентално здраве
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter