ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Защо правилната грижа за зъбите е важна за общото ни здраве?

Puls.bg   |   26 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Защо правилната грижа за зъбите е важна за общото ни здраве?

Източник: iStockphoto

Ако има един ритуал, който повтаряме безотказно ден след ден, още откакто са ни научили да държим самостоятелно предмети в ръка, това е миенето на зъбите. От малки не само редителите ни, но и обществото, не спират да ни напомнят колко е важна грижата за зъбите. И са прави! Истината е, че зъбите могат да бъдат причинител на редица сериозни проблеми, с които трябва да се справим от рано.


И ако създаването на навик е в ръцете на родителите ни, то редовните посещения при стоматолог и изборът на подходяща четка за 3ъби зависят изцяло от нас. Това е инвестиция, която не трябва да пренебрегваме. Има ли съвършена четка за 3ъби обаче? Да, има! Sonicare DiamondClean Smart – най-високотехнологичната четка от емблематичната серия на Philips.

 
Защо ни е подобна високотехнологична джаджа, която дори има приложение за телефон, което следи напредъка на почистването на зъбите и три специализирани глави? Нека си отговорим на няколко основни въпроса.

 

 


Защо ни е нужна електрическа четка за 3ъби?
Електрическата четка за 3ъби замества механичното движение на човешката ръка с бързи махови движения. Звуковата технология почиства по-професионално и щади зъбите и венците, като достига междузъбното пространство, където никоя друга технология не би могла.

 

Защо махови движения, а не кръгови?
Четките за 3ъби с глави, които извършват кръговидни движения, увреждат емайла на зъбите и водят до клиновидни дефекти като отдръпване на венците. За разлика от това, маховидните движения почистват по-добре, защото наподобяват естественото движение на ръката, но много по-бързо и ефективно и най-вече – грижат се за достигането до венците.

 

Важна ли е четката за 3ъби за здравето?

Знаете ли, че по-голямата част от заболяванията на зъбите се появяват от остатъчна храна в междузъбното пространство, където не можем да достигнем с обикновена четка за 3ъби? Главата Premium Clean на четката за 3ъби се огъва по линиите на венеците и зъбите, за да достигне до най-труднодостъпните места за дълбоко и нежно почистване, без излишен натиск. Междувременно насочващите влакна се грижат за отстраняването на плаката в дълбочина до 10 пъти повече в сравнение с обикновените четки.

 

Знаете ли, че раздразнените венци могат да доведат до загуба на 3ъби?
Когато започнем да усещаме болка във венеца, в повечето случаи вече е прекалено късно. Затова не трябва да пренебрегваме тази грижа. Заобленият профил и нежните влакна на главата Premium Gum Care се грижат за почистването на венците и предотвратяване развитието на болести. Малкият размер на главата помага за по-лесен достъп до всяка част на венците и областта на задните 3ъби.

 

Знаете ли, че ако не се погрижите навреме за петната по зъбите си, те могат да станат перманентни?
А това не би било приятно, нали? Петната по зъбите могат да доведат до различни усложнения и образуване на кариеси. Именно затова Sonicare DiamondClean Smart разработват специална глава с гъсто разположени влакна за избелване и полиране на зъбите за 100% по-малко петна и сияйна усмивкa. 


 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Дентално здраве
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter