ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Защо правилната грижа за зъбите е важна за общото ни здраве?

Puls.bg   |   26 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Защо правилната грижа за зъбите е важна за общото ни здраве?

Източник: iStockphoto

Ако има един ритуал, който повтаряме безотказно ден след ден, още откакто са ни научили да държим самостоятелно предмети в ръка, това е миенето на зъбите. От малки не само редителите ни, но и обществото, не спират да ни напомнят колко е важна грижата за зъбите. И са прави! Истината е, че зъбите могат да бъдат причинител на редица сериозни проблеми, с които трябва да се справим от рано.


И ако създаването на навик е в ръцете на родителите ни, то редовните посещения при стоматолог и изборът на подходяща четка за 3ъби зависят изцяло от нас. Това е инвестиция, която не трябва да пренебрегваме. Има ли съвършена четка за 3ъби обаче? Да, има! Sonicare DiamondClean Smart – най-високотехнологичната четка от емблематичната серия на Philips.

 
Защо ни е подобна високотехнологична джаджа, която дори има приложение за телефон, което следи напредъка на почистването на зъбите и три специализирани глави? Нека си отговорим на няколко основни въпроса.

 

 


Защо ни е нужна електрическа четка за 3ъби?
Електрическата четка за 3ъби замества механичното движение на човешката ръка с бързи махови движения. Звуковата технология почиства по-професионално и щади зъбите и венците, като достига междузъбното пространство, където никоя друга технология не би могла.

 

Защо махови движения, а не кръгови?
Четките за 3ъби с глави, които извършват кръговидни движения, увреждат емайла на зъбите и водят до клиновидни дефекти като отдръпване на венците. За разлика от това, маховидните движения почистват по-добре, защото наподобяват естественото движение на ръката, но много по-бързо и ефективно и най-вече – грижат се за достигането до венците.

 

Важна ли е четката за 3ъби за здравето?

Знаете ли, че по-голямата част от заболяванията на зъбите се появяват от остатъчна храна в междузъбното пространство, където не можем да достигнем с обикновена четка за 3ъби? Главата Premium Clean на четката за 3ъби се огъва по линиите на венеците и зъбите, за да достигне до най-труднодостъпните места за дълбоко и нежно почистване, без излишен натиск. Междувременно насочващите влакна се грижат за отстраняването на плаката в дълбочина до 10 пъти повече в сравнение с обикновените четки.

 

Знаете ли, че раздразнените венци могат да доведат до загуба на 3ъби?
Когато започнем да усещаме болка във венеца, в повечето случаи вече е прекалено късно. Затова не трябва да пренебрегваме тази грижа. Заобленият профил и нежните влакна на главата Premium Gum Care се грижат за почистването на венците и предотвратяване развитието на болести. Малкият размер на главата помага за по-лесен достъп до всяка част на венците и областта на задните 3ъби.

 

Знаете ли, че ако не се погрижите навреме за петната по зъбите си, те могат да станат перманентни?
А това не би било приятно, нали? Петната по зъбите могат да доведат до различни усложнения и образуване на кариеси. Именно затова Sonicare DiamondClean Smart разработват специална глава с гъсто разположени влакна за избелване и полиране на зъбите за 100% по-малко петна и сияйна усмивкa. 


 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Дентално здраве
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter