ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Бранимир Кирилов: Денталната имплантология предлага и естетични решения (II част)

Puls.bg   |   19 февруари 2013   |   Коментари 0
   
   
Д-р Бранимир Кирилов: Денталната имплантология предлага и естетични решения (II част)

Източник: Личен архив

Д-р Бранимир Кирилов е лекар по дентална медицина. Завършва специалност Дентална медицина на Медицински университет – София през 1998 г. През 2003 г. придобива специалност по орална хирургия.

Завършил е успешно множество квалификационни курсове в областта на денталната имплантология при водещи световни специалисти. Професионалните му интереси са съсредоточени в областта на имплантологията, оралната хирургия и Pillar процедурите.

Изнася доклади и лекции като участник в международни конгреси по дентална имплантология в САЩ и Европа. Автор е на редица статии и публикации в областта на имплантологията и естетичната стоматология.

Името му се свързва с изграждането, имиджа и развитието на българската школа по дентална имплантология и пластика. Ръководи семинари и консултации в Международния учебен център по дентална имплантология IFZI – България.

Член е на Международния конгрес на оралните имплантолози – ICOI и Българския зъболекарски съюз.

През 2005 г. основава клиниката по дентална медицина Медикъл Дент, която е официален представител на Международния учебен център по имплантология - IFZI, със седалище в Нюрнберг, Германия. Д-р Кирилов е сертифициран и лично ръководи и провежда обученията по дентална имплантология.

 

Кога е показано поставянето на имплант? Какви са противопоказанията и съображенията, които трябва да се имат предвид?

 

Показание за лечение с дентални импланти са всички случаи на липсващи зъбиот единични загуби, през групови, до тотално обеззъбени пациенти. Противопоказанията могат да бъдат локални и общи.

Локални противопоказания са различните изменения в устната кухинакакто на устната лигавица, така и на челюстните кости. Те могат да бъдат относителни и абсолютни. Общите противопоказания също се разделят на относителни и абсолютни. Общи противопоказания са различните обменни, автоимунни и злокачествени заболявания, т.е. това са състояния, които повлияват общото здравословно състояние и имат отношение към локалния имунитет и здравето на тъканите в устата.

 

Бих посъветвал пациентите да направят консултация със специалист в тази област, който съвсем точно преценява показанията и противопоказанията, и дали те могат да бъдат преодолени, т.е. дали са относителни или абсолютни. Най-широко разпространеният мит сред пациентите е, че малкото количество челюстна кост е абсолютно противопоказание за имплант. Той нерядко е подхранван и от  стоматолозите , тъй като все още броят на специалистите, които могат да проведат лечение, е доста нисък. В момента под 10% от зъболекарите в България работят с дентални импланти. В денталната медицина вече са налични редица техники, чрез които се разрешава проблемът с недостига на кост. От абсолютно противопоказание преди 2025 години, това състояние вече е относително противопоказание и на практика постепенно отпада поради възможностите за създаване на кост, там където тя е в недостатъчно количество.

 

Колко време и посещения изисква самото имплантиране?

 

Случаите варират от единични липсващи зъби до тотално обеззъбяване на челюстите. В първия случай лечението може да продължи 23 месеца, а във втория23 години, тъй като се налага създаване на достатъчно количество кост и моделиране на меките тъкани, така че да се осигури устойчивост на имплантите за продължителен период от време. Всичко зависи от индивидуалните особености на пациента и се определя от специалист за всеки отделен случай.

 

През какви етапи преминава поставянето на имплант?

 

Винаги първият етап е разговор на пациента с лекуващия лекар, след което се прави анализ на конкретния случай и запознаване на пациента с неговото състояние и с процеса, който предстои да бъде преминат до достигане на завършен и стабилен краен резултат. За лекуващия лекар, имплантолога, етапите са следните. Първо е планирането на лечението, при което се дава отговор на голям брой въпроси, касаещи наличния костен обем, вида и количеството на меките тъкани в областта на имплантиране, съотношението между горна и долна челюст по отношение на оклузия и захапка, наличие на възпалителни състояния в устата и др. Всичко това се анализира в хода на първоначалния преглед и планирането на лечението. Следват същинските хирургични интервенции, които могат да варират от еднократно поставяне на импланта до неколкократни манипулации, включващи освен самото поставяне, още увеличаване на костния обем преди или по време на имплантирането, увеличаване и/или моделиране на меките тъкани, които заобикалят импланта и др.

1   2  

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Дентално здраве
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Чувствителни зъби – какви могат да са причините?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Болни венци – с кои други заболявания са свързани?
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Заболявания, които нарушават оралното здраве
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter