ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Добро ли е българското здравеопазване?

Начало » Новини. Дебат » Здравен дебат

Това го знае всеки, но говорим ли достатъчно за здраве и по-важното - задаваме ли нашите здравни въпроси към когото трябва?

Puls.bg разкрива нова рубрика - Здравен дебат.

В нея ще можете да направите свободен коментар за здравеопазването, болниците, лекарите и институциите. Тук ще можете да зададете своите въпроси и да напишете своето мнение за реформата в здравеопазването, какво се случи и какво - не, какво трябва да се промени за да бъдем по-здрави.

Puls.bg ще зададе вашите въпроси на политиците и на всички, от които зависи здравето ни да бъде по-добро.

Гласувайте в нашите анкети, поставете вашите въпроси, коментирайте. Само така ще можем да участваме активно в промяната за по-добро здраве. Здраве, което е право на всеки от нас.

Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Коментари

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Чичо Док
2012-07-31 22:18:36
Get Adobe Flash player
Скъпи приятели, положението е следното:
Масовата средна заплата при сестрите е по-ниска от ДВЕ минимални работни заплати за страната(чисто), а при лекарите - по-ниска от ТРИ минимални работни заплати (чисто)!!! Увеличение с 20 процента ли? Това означава, че след 10 години в България няма да има никакво \"социално\" здравеопазване. В Европа заплатите са между 10 и 25 пъти по-високи от българският им еквивалент за съответната длъжност и специалност. На никой от завършващите у нас медици и през ум не му минава да остава ТУК. Парите от здравните вноски се крадат по много схеми на всички нива. Най-новата мафиотска структура в здравеопазването е т.нар. Национална асоциация на работодателите от здравеопазването в Република България. На нея дължим оформянето на една нова болнична \"олигархия\" от хрантутници и мошеници (например икономически директор на една от софийските болници с месечна заплата 16 000 лева), която разбойнически дооглозгва фонд \"работна заплата\" по места. Затова СТАЧКИ, братлета, СТАЧКИ! А ти, народе мои, хубавичко си опичай ума, когато те лъжат разни мазни политици защото след 15 години ще бъдеш лекуван безплатно само с аспирин и с тампон с йод, понеже това ще бъде нивото. Е, ще има и няколко модерни, лъскави болници с добри специалисти, но те няма да са ти по джоба.
Chianna
2011-06-12 01:59:14
Get Adobe Flash player
BION I'm irmpessed! Cool post!
Жана
2010-06-19 21:00:33
Get Adobe Flash player
Здравеопазването е такова, каквото си го заслужаваме!!! Вместо да пресичаме от корен корупцията, ние търсим пари! А не сте ли забелязали, че хората, когато се недоволни - предприемат нещо - най-малкото - стачкуват. Ние какво правим?! Пишем по сайтове!!! На България, по точно, на българските жители, им трябва Пиночет!!! Като започне от Народно събрание, Министерски съвет, всякакви други съвети и мнистерства, та да стигне и до нас! На стадиона и под ножа!!!
Kalina Tomova- .лекар
2010-01-10 20:31:06
Get Adobe Flash player
Dimitann,не разбрах като как ще се облагодотолстват специалистите и лабораториите ??при намален брой прегледи!!С изключение на Джипитата /където заплащането е на капитациа/ при тесните специалисти колкото са повече прегредите - толкава са повече и парите т.е. по- облагодетелствани са ,защото все пак и лекарите работят за прехраната си.Същото важи и за лабораториите.Уточни се моля те.
dimitann
2010-01-04 13:28:21
Get Adobe Flash player
аз бих искала да изкажа несъгласието си със сегашната система по оттношение на хронично болните. с отстранена щитовидна жлеза съм от 9г. през последните 3 години прегледа при ендокринолог ставаше на 6м, или 2 пъти годишно. намирах го за твърде малко, т.к. при всеки преглед хормоните са или превишени или понижени. сега, когато са на една година веднъж, означава че директно се облагодетелстват лабораториите и специалистите. и защо така? в австрия например при проблеми с щитовидната жлеза се правят изследвания на 3 месеца. а ние, ще си плащаме защото много можем!?!
Higiya - лекар
2009-11-11 18:09:51
Get Adobe Flash player
В подкрепа на предното си твърдение искам да ви разкажа за един действителен казус с мой пациент на 45 год. ,пикник като хабитус и идва един ден запъхтян в кабинета ми и ми иска фиш за ренгнен на рамо.Уговорил си частен преглед при ортопед и само снимката да мине по каса.Поразпитах го и научавам ,че го боли Лявото рамо и иска вътреставна инжекция.
В момент ,в който чух ляво! рамо +запъхтяното му дишане реших ,че без кардиограма на сърце няма да излезе от кабинета ми.С 300 уговорки се съгласи на ЕКГ и излезе левокамерна хипертрофия ,исхемия и вече след кардиологичанат консултация и перикардит!!
добави се и латентен диабет.
Е ако бях се оставила на инерцията - по негова инициатива и му бях дала фиш за рентген и колегата ми ортопед му беше направил вътреставна инжекция ,а пациента ми се влошешепо време на манипулацията - чия щеше да е вината??!!
Higiya - лекар
2009-11-11 17:59:31
Get Adobe Flash player
Госпожо Тодорова,промени трябва да има ,но те да са в посока на уточняване на цените на услугите и в ограничаване на разхищенията!
За децата си има детска консултация ,която е със съвсем отделен вход !
по третия въпрос :личната лекарка ,която сте си избрали е Била педиатър ,но от 9 години вече работи като общо парктикуващ лекар.Педиатрия и интерна са най- близо до общата медицина като предмет на дейност,но и всички ние се преквалифицирахме още в първите години .Остана само инерцията и объркването на обществото да торси тесните специалности по самоинициатива.
Отговорно твърдя ,че няма риск да се пергледа пациент при личния си лекар ,да бъде праследен и изследван и ако се открие по- сложен здравословен проблем да се потърси консултация от тесен специалист.това е реда .Другото е хаус.
D.Todorova
2009-11-10 16:11:06
Get Adobe Flash player
Zdraveite,spored men trqbva nova reforma v zdraveopazvaneto.Sega6nata neraboti kakto trqbva.Spored men trqbva da sa pootdelno detckite lekari i kabineti,ot tezi za vazrastni.Ne e dopustimo da 4aka malko bebe s vazrasten(na koi da dade6 predimstvo).Osven tova s tezi napravleniq-parodiq,vse nqma,ili te ubejdavat 4e ne si za specialist.A otkade da sam sigurna v diagnozata na li4niq lekar,pri uslovie,4e predi e bila detcki lekar...
Badete zadravi i dano ne6to da uspeem da promenim s tozi debat.
Heni
2009-09-13 13:19:34
Get Adobe Flash player
ММ
напълно си права.
Излишно е да се тича от кабинет на кабинет-Всеки лекар може да се справи ,да отсее нещата и да се ориентира и при необходимост на те насочи към тесен специалист.
мм
2009-09-11 19:34:10
Get Adobe Flash player
galatea, какво право, какъв избор? Аз живея в провинцията. Между колко специалисти мога да избирам според вас?
Хората в малките населени места се радват ако изобщо имат лекар.
В нашият град например, няма детски невролог, ендокринолог и гастроентролог. Споменатия от мен здравословен проблем е всъщност на дъщеря ми. Тя е на 11 г. При всяка нужда тичаме до София за специалист. Личната ни лекарка ми казва в кои лечебни заведения да търся съответния специалист. Аз обаче как да позная кой е по-добър. Правя си избора според по-близкия свободен час, който ми определят и стискам палци.
За собствени проблеми съм пробвала да търся второ мнение, обаче след това останах още по-объркана на кого от двамата да вярвам.
Не мисля, че като вляза при даден лекар първо трябва да му видя дипломата и трудовата книжка и след това да си кажа проблема. или може би така трябва?
266 намерени, страница 1 от общо 27  1   2   3   4   5   6   7   
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

Още от Puls.bg


Изгодни оферти

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter