ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Михаил Христов поема Надзорния съвет на НЗОК

Puls.bg   |   13 февруари 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Михаил Христов поема Надзорния съвет на НЗОК

Д-р Михаил Христов ще поеме Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това съобщиха от пресцентъра на правителството. И уточниха, че са одобрени промените в състава на Надзорния съвет. 
 
Д-р Михаил Христов, Любомир Гайдов и Стоян Стоянов ще заменят д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Пенков и Димитър Евлогиев. Рокадите са във връзка с персоналните промени в Министерството на здравеопазването и с оглед оптимизиране на работата на Надзорния съвет.
 
Д-р Михаил Христов е лекар – специалист по ортопедия и травматология. Бил е началник на отделение по ортопедия и травматология и ръководител в извънболничната помощ. В периода 1999-2000 г. е началник на отдел в НЗОК, а след това, до 2007 г., ръководи Регионалния център по здравеопазване – София. Има опит в областта на доброволното здравно осигуряване и като държавен служител в администрациите на ИА „Медицински одит“ и Изпълнителната агенция по трансплантация. Към настоящия момент е съветник на министъра на здравеопазването.
 
Любомир Гайдов е заместник-министър на здравеопазването. Има висше юридическо образование. От 1992 г. е заемал различни длъжности в администрацията, включително ръководни. От 2007 г. е съдия в Административен съд – София област, а от есента на 2016 г. – във Върховния административен съд.
 
 
Стоян Стоянов има висше икономическо образование и квалификация по здравен мениджмънт. В периода 1999-2006 г. е директор на дирекция „Бюджет и финанси“ в Министерството на здравеопазването. Бил е също главен секретар на министерствата на труда и социалната политика и на културата – длъжност, която заема в момента в Министерството на здравеопазването. 
Решението на правителството е взето неприсъствено. 
 
Миналата седмица стана ясно, че Тома Томов няма да представлява КТ „Подкрепа“ в Надзорния съвет на НЗОК. Той ще бъде заменен от Тодор Василев, бивш зам.- директор на НЗОК по информационните технологии. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter