ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Ще станат ли по-достъпни иновативните терапии за пациентите? (видео)

Калина Донкова   |   24 юни 2016   |   Коментари 0
   
   
Ще станат ли по-достъпни иновативните терапии за пациентите? (видео)

Източник: Puls.bg

На 24 юни в столичния хотел "Балкан" се проведе третото издание на дискусионния форум Здравен дебат, организиран от здравния портал Puls.bg съвместно с Investor.bg. Традиционно и тази година събитието събра на едно място най-добрите експерти, както и представители на здравните институции.Темата на дебата бе „Иновации и оценка на здравните технологии“
 
Акцентите бяха достъпността на българските пациенти до иновативни терапии, ролята на държавата и експертите в Оценката на здравните технологии, както и финансовата страна на процеса.
 
Пред десетките гости в залата, говориха д-р Красимира Чимишанска - изпълнителен директор на Amgen България, проф. д-р Петко Салчев - директор Дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации“ към Националния център по обществено здраве и анализи, Деян Денев - изпълнителендиректор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, доц. Асена Стоименова – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, проф. Илко Гетов - председател на Българския фармацевтичен съюз и проф. Николай Данчев - председател на НС по цени и реимбурсация на лекарствените продукти. Модератор на дискусионната част бе д-р Борислав Борисов, който е експерт по лекарствена регулация, а събитието бе открито от главния редактор на Puls.bg Румяна Тасева.
 
Участниците в дискусията се обединиха около тезата, че Оценката на здравните технологии не е политика, а експертите трябва да предложат на политиците подходящият начин за взимане на решения. 
 
 
По време на своята презентация проф. Петко Салчев подчерта какви са ползите за пациентите и обществото от въвеждането на Оценка на здравните технологии.
 
По думите на Деян Денев, иновациите в медицината помагат на пациентите, но решенията дали дадена нова терапия да се реимбурсира или не, трябва да бъдат взимани на базата на информирани решения.
 
Доц. Асена Стоименова пък бе категорична, че е необходимо в България да заработи ефективно електронно здравеопазване.
 
И още – бе засегната и темата за силната необходимост от създаването на качествени електронни регистри на заболяванията у нас.
 
Повече за дебата вижте във видеото:
 

 

 

 

Здравен дебат се проведе с подкрепата на AMGEN – генерален партньор, Roche, Novo Nordisk и Astra Zeneca.

 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter