ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Предизвикателствата в здравеопазването - в Здравен дебат на 10-ти ноември

Puls.bg   |   08 ноември 2015   |   Коментари 4
   
   
Предизвикателствата в здравеопазването - в Здравен дебат на 10-ти ноември

Източник: Puls.bg

За втори път по инициатива на Puls.bg Клуб Инвестор поставя „Здравен дебат“ в полезрението на обществото.

Промените в здравния сектор, предизвикателствата и възможностите в българското здравеопазване ще дискутират д-р Петър Москов, Министър на здравеопазването, д-р Глинка Комитов, управител на НЗОК, д-р Венцислав Грозев, председател на Български лекарски съюз, Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването, доц. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на I-ва АГ "Света София", проф. д-р Тома Пожарлиев, представител на МБАЛ "Доверие", Деян Денев, директор на ARPharM, Анета Пиперкова, Оперативен директор "ПроДуКт – Проджект Дивелъпмънт Кансълтинг" и други.

Форумът се отрива в 9.00 ч. на 10 ноември в зала „Роял“ в „София хотел Балкан“ (бивш „Шератон“) и ще продължи до 12.00 ч. Предвидени са два дискусионни панела. В първия ще се акцентира върху:

  • Реформите в здравеопазването - Какво се случи досега и какво предстои?
  • Новата методика на финансиране на болниците;
  • Съдържание на здравните пакети.


Тема на втория дискусионен е: Лекарствената политика и ефективност на разходите за лекарства и постигане на финансова устойчивост на НЗОК. Акцентите:

  • Задължителните отстъпки - плюсове и минуси за публичния бюджет за индустрията и за пациентите;
  • Наредбата за регулиране цените на медикаментите;
  • Персонализираната медицина – гаранция за по-добро качество на лечението и оптимизиране на публични разходи.Здравен дебат е концепция на здравно-медицинския сайт Puls.bg, поставена в навечерието на изборите през далечната вече 2009 г., с цел да направи по-прозрачно обсъждането на важни за обществото теми и решения във връзка с провеждащата се здравната реформа. Веднага слез изборите е иницииран дебат по неотложните въпроси на българското здравеопазване, воден от създателя на сайта и идеята проф. Николай Габровски.През февруари тази година Puls.bg съвместно с Investor.bg се проведе първият обществен дискусионен форум в присъствието на видни фигури от обществено политическия живот и лидери в здравния сектор. Тогава водеща тема в Здравен дебат бе концепцията за реформата в Спешната помощ. В дискусията участваха д-р Петър Москов, проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на болница „Св. Екатерина“, проф. Стоян Миланов, изпълнителен директор на „Пирогов”, доц. д-р Божидар Финков от „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология и бивш министър на здравеопазването, проф. Красимир Иванов, ректор на Медицински университет – Варна и председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна и др.

Клуб Investor.bg е емблематично название за инвестиционната общност в страната, наложено от едноименната медийна компания със серия събития от 2007 г., фокусирани върху актуални теми в областта на финансовите и капиталовите пазари, предприемачеството и бизнеса.

Здравен дебат е резултат от обединените усилия на Puls.bg и Investor.bg да дават гласност на добрите практики в здравеопазването, осигуряват експертно мнение по горещи въпроси на здравната реформа и генерират важно съдържание за аудиторията, включително и българския пациент.

 

 

към Регистрация за събитието

 

Здравният дебат се провежда с любезното съдействие на Новартис България, Астра Зенека, МБАЛ „Доверие“ и „ПроДуКт – Проджект Дивелъпмънт Кансълтинг“ АД. Институционални партньори са Елана Финансов холдинг, Ърнст и Янг България, Индустриален Холдинг България и Германо-Българска индустриално-търговска камара.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (4)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

обективен     2015-11-07 14:43:53
истина е 2015-11-07 14:40:42
Имаме много подготвени и коректни лекари.
Друг е въпроса за удовлетвореността на пациентите.....

За най- голямо съжaление тя се гради върху медицински необосновани критерии.......
1. Колко дълго е чакал през кабинета!
2. Дадено ли му е веднага напарвление за някъде си!В един случай
В друг както е с нещастната млада жена почминала от дисекация на гръдната аорта ...пък беше ,че е обикаляла по кабинети ?!?!
3. Това прословуто \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Второ мнение \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" и съвсем погрешното jc.uw
puls666     2015-11-05 22:55:12
Дебат: спор, прение, полемика
Дебати: разисквания, препирня
...
Кафана: лаф, мобет, клюки, сгодия
:)
13     2015-10-29 11:37:39
ДАНО ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ОТИДАТ, ЗА ДА СПРАТ ДА ПЛЮЯТ НАРЕД ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО- ОТ МИНИСТЪРА ДО САНИТАРКАТА!!!ТО САМО С ПЛЮВНИ - НИЩО НЯМА ДА СЕ ПОДОБРИ!!!
...     2015-10-28 23:25:20
....
4 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter