ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Москов пренасочва ресурсите в здравния сектор за успех на реформата

Puls.bg   |   13 февруари 2015   |   Коментари 0
   
   
Москов пренасочва ресурсите в здравния сектор за успех на реформата

Източник: Puls.bg

Наличният ресурс в здравеопазването – финансов, кадрови, инфраструктурен, трябва да бъде пренасочен спрямо целите, а те са постигане на средноевропейските показатели за здравето на нацията, които са обозрими в края на мандата.

Това посочи в подробна презентация министър Петър Москов, който представи реформата в системата на здравеопазването пред аудиторията на Здравен дебат, организиран от Puls.bg и Investor.bg на тема „Неотложните проблеми в здравеопазването“*.

Става въпрос за снижаване на смъртността във всяка възрастова група, повишаване на работоспособността при активните икономически групи и увеличаване на средната продължителност на живота.

Новата концепция за реформа в здравеопазването, която е изготвил екипът на Петър Москов, ясно ще дефинира източниците, през които се финансира медицинска дейност, стана ясно от презентацията.

Беше потвърдено въвеждането на три пакета здравна помощ – базов, плащан от Здравната каса, допълнителен - с участие в доброволно здравно застраховане, и  спешен – изцяло ангажимент на фиска, който ще включва ясна дефиниция за състояние на спешност.Предстои и изваждане на групи заболявания от болничната помощ и прехвърлянето им в извънболничната с оглед оптимизиране на публичните разходи.

За промените, които предстоят в Спешната помощ, за въвеждането на електронните обществени поръчки, за прогенеричната лекарствена политика и другите елементи на реформата „Москов“ вижте във видеото.

Събитието се проведе с подкрепата на Пощенска банка, ЗД Евроинс Живот, медицински комплекс "Д-р Щерев" и финансово-счетоводна къща Симбула.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Осъзнато раждане и кризите в детската възраст - във фокуса на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising