ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Москов пренасочва ресурсите в здравния сектор за успех на реформата

Puls.bg   |   13 февруари 2015   |   Коментари 0
   
   
Москов пренасочва ресурсите в здравния сектор за успех на реформата

Източник: Puls.bg

Наличният ресурс в здравеопазването – финансов, кадрови, инфраструктурен, трябва да бъде пренасочен спрямо целите, а те са постигане на средноевропейските показатели за здравето на нацията, които са обозрими в края на мандата.

Това посочи в подробна презентация министър Петър Москов, който представи реформата в системата на здравеопазването пред аудиторията на Здравен дебат, организиран от Puls.bg и Investor.bg на тема „Неотложните проблеми в здравеопазването“*.

Става въпрос за снижаване на смъртността във всяка възрастова група, повишаване на работоспособността при активните икономически групи и увеличаване на средната продължителност на живота.

Новата концепция за реформа в здравеопазването, която е изготвил екипът на Петър Москов, ясно ще дефинира източниците, през които се финансира медицинска дейност, стана ясно от презентацията.

Беше потвърдено въвеждането на три пакета здравна помощ – базов, плащан от Здравната каса, допълнителен - с участие в доброволно здравно застраховане, и  спешен – изцяло ангажимент на фиска, който ще включва ясна дефиниция за състояние на спешност.Предстои и изваждане на групи заболявания от болничната помощ и прехвърлянето им в извънболничната с оглед оптимизиране на публичните разходи.

За промените, които предстоят в Спешната помощ, за въвеждането на електронните обществени поръчки, за прогенеричната лекарствена политика и другите елементи на реформата „Москов“ вижте във видеото.

Събитието се проведе с подкрепата на Пощенска банка, ЗД Евроинс Живот, медицински комплекс "Д-р Щерев" и финансово-счетоводна къща Симбула.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter