ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Спешно за здравеопазването в Здравен дебат на 10.02.

Puls.bg   |   06 февруари 2015   |   Коментари 1
   
   
Спешно за здравеопазването в Здравен дебат на 10.02.

Източник: Thinkstock

Много ли са болниците, как ще се реформира Спешната помощ, стока ли са здравните грижи, ще има ли различни пакети за здравно осигуряване, ще се демонополизира ли някога Здравната каса - това са само част от въпросите, които ще бъдат разисквани в здравния дебат за реформите и финансирането на здравеопазването, организиран от здравния сайт Puls.bg и Клуб Investor.bg, който ще се състои на 10 февруари 2015 г. в столичния София Хотел Балкан от 9.00 ч.

През последните години нито една от неотложните реформи в здравеопазването не бе доведена докрай. Броят на болниците, вместо да намалява, расте - 320 за 7 милиона население. Много са и леглата за активно лечение, а тези за долекуване, за хронично болни пациенти и за продължително лечение, не достигат. Не бе въведен втори здравноосигурителен стълб както при пенсионното осигуряване. Все още електронното здравеопазване е само мечта.

Повече от половината българи не плащат здравни осигуровки, не плаща и държавата. Никой не е доволен от остойностяването на клиничните пътеки, но и никой не предлага по-справедлив механизъм.Коя от тези малки здравни революции изобщо може да се случи? Кога и как? Отговорите – на 10 февруари 2015 от министър Петър Москов, проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на болница „Св. Екатерина“, проф. Стоян Миланов, изпълнителен директор на „Пирогов”, доц. д-р Божидар Финков от „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология и бивш министър на здравеопазването и проф. Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет във Варна и председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна.

Модератор на събитието ще бъде Калин Манолов,  журналист с дългогодишен опит в проследяване и анализиране на управлението на страната, в това число и в сферата на здравеопазването и движението на средствата в него.

Форумът стартира със „Здравен дебат“ от 9.00 ч. с участието на здравния министър, проф. Начев, проф. Миланов и доц. Финков. Следва отворена дискусия с представителите на администрацията и бизнеса по въпросите, свързани с финансирането на инвестициите в здравеопазването.

 

Мястото на събитието е София Хотел Балкан Шератон, зала Роял (ет. 1).

 

Към Регистрация за събитието

 

Моля, попълнете анкетата ни - Вашата оценка за здравеопазването ни с 8 клика за 2 минути! Важно е да знаем мненито Ви!

 

 

Събитието се провежда с подкрепата на Пощенска банка, ЗД Евроинс Живот, медицински комплекс "Д-р Щерев" и финансово-счетоводна къща Симбула.

 

 

 

 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

2     2015-02-08 21:52:55
Искам да попитам:
Може ли с приблизително 20 (двадесет пъти) по-малко средства за здравеопазване средно на човек да се постигне качество на услугата както в Австрия и Германия, примерно?
Мерси предварително, и ако някой знае как, моля да прати съвет как става.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Възпаление на ухото след плуване или отит на плувеца

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter