ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Оцени здравната реформа. Анкета на Puls.bg

Puls.bg   |   06 февруари 2015   |   Коментари 2
   
   
Оцени здравната реформа. Анкета на Puls.bg

Източник: Thinkstock

Puls.bg организира Форум „Здравен дебат“ с участието на Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов на 10 февруари в х-л Шератон. На него ще се дискутират Неотложните реформи в здравеопазването. За нас е важно и Вашето мнение по основни и коментирани теми в публичното пространство, свързани със състоянието на българското здравеопазване в момента и здравната реформа.

Отговорите Ви могат да ни дадат ясна представа за обществената нагласа и ще са от полза за представянето и пред най-висшите институции в страната.

Ще се радваме на Вашето участие в анкетата! Можете да я попълните тук


Здравен дебат е инициатива на Puls.bg от 2009 г., която е поставена от основателя на сайта проф. Николай Габровски в навечерието на изборите за гореща дискусия на проблемите в здравеопазването у нас и необходимостта от ключови промени в сектора. Днес отново на преден план се повдигат важни все още нерешени въпроси, свързани с осигуряването на адекватна здравна грижа на пациентите.

Властта говори за дефинирането на 3 пакета в здравеопазването, базов – който до осигурява брой медицински услуги за всеки здравноосигурен, покриващи се от НЗОК; пакет Спешна помощ  – който да включи медицински дейности, които може да ползва всеки гражданин на страната в случаи на спешни медицински състояния, като неговото финансиране също се обезпечава с обществени средства; и допълнителен пакет здравни дейности.Шум в общественото пространство се вдигна за това кой и кога трябва да получава Спешна помощ, редно ли е здравноНЕосигурените да продължават да разчитат на обществени средства за лечението си, как да се спре изтичането на медицински кадри зад граница и как да се направят специализациите по-приемливи за завършващите медицина българи, трябва ли да се закриват болници, да се доплаща за медицински услуги, едни да могат да разчитат на помощ от обществото за лечението си а  други не... Въпросите са много. И всичките са наболели.

Имаме амбицията да дадем трибуна за дискутирането им от много гледни точки: на представители на институциите, ръководители на болници, ректори на медицински университети, обществени и политически фигури, пациенти.

Форум „Здравен дебат“ предстои във вторник, 10 февруари, в х-л Шератон. Започва от 9.00. В дискусията ще участват:

- д-р Петър Москов, Министър на здравеопазването,
- проф. д-р Генчо Начев, Изпълнителен директор на болница “Св. Екатерина“, национален консултант по кардиохирургия.
- проф. д-р Стоян Миланов, Изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов”, национален консултант по Спешна медицина
- доц. д-р Божидар Финков, ръководител на Клиника по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология,
- проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицински университет – Варна, председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна
- доц. Атанас Щерев, Медицински комплекс „Д-р Щерев”.

Повече за събитието

 

Към Регистрация

Моля, попълнете нашата анкета – Вашите отговори са важни за нас! Към анкетата

 

 

Събитието се провежда с подкрепата на Пощенска банка, ЗД Евроинс Живот, медицински комплекс "Д-р Щерев" и финансово-счетоводна къща Симбула.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Десислава     2015-02-09 13:26:16
Най-после министър на здравеопазването с глава на раменете,която ползва по предназначение ,а не както всички досега-за украса!Ето и моето мнение:Лекарствата които са със стотинки дотации да се премахнат дотациите за да може хората болни от рак и мс да са сигурни в лечението си.След като то се вижда за болните от мс никой не се къхъри и никой не им дава работа то да бъдат пенсионирани и задълржително да им се дават лекарствата а не както досега да не смеят да вземат процент защото ще им спрат лек
правила     2015-02-06 11:01:49
Да се синтезират ясни правила за консумиране на здравните услуги и изразходване на финансовия ресурс.

Има потресаващо изопачаване правата на пациент- 99% идват с ясно мотивирано Без медицински обосновани аргументи за някакво направление.....това поддържа хаоса и излишно губи ресурс.
В този смисъл предвожението на министър Москов за въвеждане на индивидуални лимите и съвършено правилно.
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
С АГ класацията ни „Специалистите, на които имам доверие“ ще отличим най-добрите в бранша

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising