ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Оцени здравната реформа. Анкета на Puls.bg

Puls.bg   |   06 февруари 2015   |   Коментари 2
   
   
Оцени здравната реформа. Анкета на Puls.bg

Източник: Thinkstock

Puls.bg организира Форум „Здравен дебат“ с участието на Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов на 10 февруари в х-л Шератон. На него ще се дискутират Неотложните реформи в здравеопазването. За нас е важно и Вашето мнение по основни и коментирани теми в публичното пространство, свързани със състоянието на българското здравеопазване в момента и здравната реформа.

Отговорите Ви могат да ни дадат ясна представа за обществената нагласа и ще са от полза за представянето и пред най-висшите институции в страната.

Ще се радваме на Вашето участие в анкетата! Можете да я попълните тук


Здравен дебат е инициатива на Puls.bg от 2009 г., която е поставена от основателя на сайта проф. Николай Габровски в навечерието на изборите за гореща дискусия на проблемите в здравеопазването у нас и необходимостта от ключови промени в сектора. Днес отново на преден план се повдигат важни все още нерешени въпроси, свързани с осигуряването на адекватна здравна грижа на пациентите.

Властта говори за дефинирането на 3 пакета в здравеопазването, базов – който до осигурява брой медицински услуги за всеки здравноосигурен, покриващи се от НЗОК; пакет Спешна помощ  – който да включи медицински дейности, които може да ползва всеки гражданин на страната в случаи на спешни медицински състояния, като неговото финансиране също се обезпечава с обществени средства; и допълнителен пакет здравни дейности.Шум в общественото пространство се вдигна за това кой и кога трябва да получава Спешна помощ, редно ли е здравноНЕосигурените да продължават да разчитат на обществени средства за лечението си, как да се спре изтичането на медицински кадри зад граница и как да се направят специализациите по-приемливи за завършващите медицина българи, трябва ли да се закриват болници, да се доплаща за медицински услуги, едни да могат да разчитат на помощ от обществото за лечението си а  други не... Въпросите са много. И всичките са наболели.

Имаме амбицията да дадем трибуна за дискутирането им от много гледни точки: на представители на институциите, ръководители на болници, ректори на медицински университети, обществени и политически фигури, пациенти.

Форум „Здравен дебат“ предстои във вторник, 10 февруари, в х-л Шератон. Започва от 9.00. В дискусията ще участват:

- д-р Петър Москов, Министър на здравеопазването,
- проф. д-р Генчо Начев, Изпълнителен директор на болница “Св. Екатерина“, национален консултант по кардиохирургия.
- проф. д-р Стоян Миланов, Изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов”, национален консултант по Спешна медицина
- доц. д-р Божидар Финков, ръководител на Клиника по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология,
- проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицински университет – Варна, председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна
- доц. Атанас Щерев, Медицински комплекс „Д-р Щерев”.

Повече за събитието

 

Към Регистрация

Моля, попълнете нашата анкета – Вашите отговори са важни за нас! Към анкетата

 

 

Събитието се провежда с подкрепата на Пощенска банка, ЗД Евроинс Живот, медицински комплекс "Д-р Щерев" и финансово-счетоводна къща Симбула.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Десислава     2015-02-09 13:26:16
Най-после министър на здравеопазването с глава на раменете,която ползва по предназначение ,а не както всички досега-за украса!Ето и моето мнение:Лекарствата които са със стотинки дотации да се премахнат дотациите за да може хората болни от рак и мс да са сигурни в лечението си.След като то се вижда за болните от мс никой не се къхъри и никой не им дава работа то да бъдат пенсионирани и задълржително да им се дават лекарствата а не както досега да не смеят да вземат процент защото ще им спрат лек
правила     2015-02-06 11:01:49
Да се синтезират ясни правила за консумиране на здравните услуги и изразходване на финансовия ресурс.

Има потресаващо изопачаване правата на пациент- 99% идват с ясно мотивирано Без медицински обосновани аргументи за някакво направление.....това поддържа хаоса и излишно губи ресурс.
В този смисъл предвожението на министър Москов за въвеждане на индивидуални лимите и съвършено правилно.
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Здравен дебат
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Здравен дебат на 10 ноември проведе Puls.bg
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter