ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как детето да е здраво и да не боледува – ще съветват лекари на форум „Детско здраве“ на 11 октомври в Интер Експо Център

Puls.bg   |   05 октомври 2014   |   Коментари 1
   
   
Как детето да е здраво и да не боледува – ще съветват лекари на форум „Детско здраве“ на 11 октомври в Интер Експо Център

Източник: thinkstock

Посветен на детското здраве е третият по ред форум, организиран от Puls.bg. На него водещи български специалисти в областта на детското здраве ще представят на родителите изпитани знания и ценен опит. Форумът е фокусиран върху темите, свързани с постигането на добър имунитет, разглеждайки го от няколко основни ъгъла при децата от яслена до начална училищна възраст. Поставяме акцент върху често срещания проблем как да се намалят честите боледувания при детето през студеното полугодие и при посещения в детско заведение или училище и какви са разумните и ефективни методи, които могат да използват родителите.


За да е със силен имунитет, детският организъм трябва да се изгражда правилно, което до голяма степен зависи от храненето му. Важно е да знаем не само кои храни вредят на детския организъм в краткосрочен план и ги избягваме, но и от какви специални вещества се нуждае детето, за да бъдат здрави костите и зъбите му, зрението му силно, сърцето му здраво и умът остър.


За да може детският организъм да се изгражда и расте правилно и имунитетът осъществява своите функции е необходимо и едно друго изключително условие, което човекът в бързината на съвремието непрекъснато неглижира – движението. За целта обаче ще се спрем на профилактиката на най-разпространените проблеми на опорно-двигателния апарат при децата – плоскостъпието и гръбначните изкривявания.

 


Относно защитните сили на детския организъм – тъй като рисковете за здравето не се ограничават само с простудните заболявания и често циркулиращите бактериални и вирусни инфекции – няма да подминем и друга "гореща тема" за родителите и ще се опитаме да разбулим някои заблуди относно ваксините и изясним какво представляват те и докъде стигат страничните им ефекти.

 

Наши лектори са д-р Захаринка Гочева, един от най-търсените педиатри в столицата, д-р Атанас Кацаров, началник клиника по детска ортопедия и травматология УМБАЛСМ „Пирогов“, д-р Марияна Свещникова, педиатър, Веселин Влашев, инструктор по лечебно хранене.


Форум "Детско здраве" на Puls.bg дава възможност всеки родител да зададе своите въпроси към лекторите и получи отговор директно от тях, защото знаем, че всяко дете е различно и към здравето му трябва да се подхожда индивидуално!


Заповядайте на 11 октомври, събота, от 10.00 ч. в Интер Експо Център. Ще се опитаме да бъдем полезни!

 

Форум „Детско здраве“ се явява естествено продължение на първия организиран форум от Puls.bg през май миналата година, когато темата за детския имунитет и честите боледувания на детето бе поставена като една от водещите и бе разгледана наред с други горещи въпроси, свързани с бременността, раждането и психиката на детето.


През май тази година втория форум на Puls.bg се съсредоточи върху най-разпространените проблеми, свързани с появата на новия член на семейството.


Форум „Детско здраве“ е един от поредицата, посветени на най-истинската ни мисия да отгледаме здрави и щастливи деца!


Повече за форума можете да научите на: events.puls.bg. За посещение е необходима предварителна регистрация.

 

Форум "Детско здраве" се провежда с подкрепата на Глаксо Смит Клайн.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

...     2014-10-05 20:37:13
aman ot savetnici , Opita si e fakt .vsiakakvi cirkove sa na zaden plan
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Детско здраве
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 3
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 3
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 1
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 1
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter