ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как можем да бъдем добри родители на здрави деца?

Puls.bg   |   22 април 2013   |   Коментари 0
   
   
Как можем да бъдем добри родители на здрави деца?

Източник: iStockphoto

Родителството безспорно е най-отговорната ни мисия. Веднъж видели двете чертички на теста за бременност, центърът на вселената за нас се превръща детето ни. Една от най-сериозните ни задачи е да възпитаме и изградим пълноценна и независима личност. Не на по-заден план остава една друга отговорност – да се грижим за доброто здраве на детето.

Психиката ни е такава, че оценяваме здравето едва, когато ни връхлетят здравословните проблеми. Като родители ни се налага да мислим напред във времето и направим всичко възможно, не в последствие да лекуваме болестите, а да изградим здрав организма на детето и му бъдем пример за здравословен стил на живот, за да може то да бъде щастливо и свободно да върви по своя път и като зрял човек. Несъмнено обаче в изпълнението на тази важна мисия се сблъскваме с хиляди въпроси и понякога познанията и готовият опит са от решаващо значение за избора ни в някои нелеки ключови моменти, свързани с опазването на здравето. Правилният избор обаче е реципрочно на боравенето с информация от достоверни източници, базираща се не на фикцията, а на факти, адекватна на потребностите и ценностите ни от днешна, съвременна гледна точка.

В този контекст поставяме първото събитие на Puls.bg и Инвестор. БГфорум за бременност, раждане и детско здраве, фокусиран върху появата и първите години на детето, когато въпросите са особено горещи. Петима водещи, уважавани специалисти ще ни преведат през най-важните моменти на бременността, раждането и детското здраве и емоции, за да можем да бъдем по-добри родители.

Грижата за здравето на детето започва още от зачеването му, дори много по-рано, би казал един от лекторите ни – д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог, който ще ни запознае с изследванията, които се провеждат по време на бременността в името здравето на бъдещата майка и бебето. Надежда Стаменова, акушерка и водещ на училище за бъдещи родители, ще поясни етапите на раждането, какво представлява естественият процес и как протича той в родилния дом, за да можем да надделеем страха си от непознатото и вземем своя информиран избор в търсенето на допадащи ни условия, при които ще прегърнем за първи път рожбата си, носена месеци поред под майчиното сърце.

И за да бъдем обективни, ще проследим какви са грижите, от които се нуждае бебето, в тези първи часове и дни след първата му глътка въздух, от родилната зала до края на неонаталния период, който завършва на 28-ия ден след раждането. За целта ще ни помогне доц. Боряна Слънчева, един от най-висококвалифицираните ни неонатолози, която освен това може компетентно да отговори на въпроси, касаещи недоносени новородени и други особени случаи при тях.

По всички въпроси, които засягат здравето на малчугана до 3-годишната му възраст ще говори д-р Пламен Масларски, особено популярен педиатър сред семействата с малки деца в столицата. Д-р Масларски ще изброи най-честите здравословни проблеми, с които можем да се сблъскаме в този период, ще ни разясни какво трябва да знаем за болното дете, кои са най-честите спешни състояния, за които трябва да сме предварително адекватно подготвени. Той ще ни посъветва какво да правим, за да предотвратим честото боледуване на детето в яслата и други срещани проблеми в този период.

На форума ще стане дума и за детския емоционален свят и това какво провокира детските „не“-та, отказа от сън и хранене... Ще научим какви етапи има психичното развитие при детето до 3-годишна възраст, кои са кризите при него и на какво се дължи проблемното му поведение. Всичко това ще се изложи от Красимира Костадинова, експерт в областта на детската психология, която е еднакво на „ти“ както с пренаталното възпитание и влиянието на целодневното обучение при първокласниците, така и с разрешаването на проблеми по адаптирането на детето към яслата и много други.

Лекциите на лекторите ни са изцяло с практическа насоченост. След като ги чуете, ще имате възможност да зададете вашите въпроси към тях. Мястото на форума е „София ивент център“, на последния етаж на „Парадайз център“, бул. „Черни връх“ 100. Времето - 14 май, 13.00 часа.

 

Посещението е безплатно, но се изисква регистрация на events.puls.bg, където можете да получите повече информация за програмата, лекторите и мястото на форума.

Заповядайте!
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Детско здраве
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 3
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 3
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 1
Форум бременност и детско здраве 2016. Втори ден 1
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter