ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

При постъпване в болница за раждане - какво ни трябва?

Андрей Иванов   |   01 август 2017   |   Коментари 1
   
   
При постъпване в болница за раждане - какво ни трябва?

Източник: iStockphoto

Бременна си, коремната обиколка расте с всеки изминал ден и навлизаш в 37-ма гестационна седмица. Тогава е времето, в което е хубаво да започнеш да подготвяш багажа, необходим за постъпване в родилно отделение, за да се срещнеш най-сетне с твоето дете за първи път очи в очи.
 
Тридесет и седмата гестационна седмица е добро време за приготвяне на багажа, защото се смята, че след този период плодът е достигнал своето нормално вътреутробно развитие, зрял е и е малко вероятно да се нуждае от специални грижи при раждане след тази дата. Поради факта, че терминът е само ориентировъчно число, а не строго зададена дата, на която задължително се очаква да родиш, е хубаво болничният багаж да бъде подготвен и готов и поставен да удобно и достъпно място например близо до водната врата. Той не би трябвало да е тежък или обемен, но е важно да съдържа най-необходимите вещи. Ето един примерен списък:
 
1. Документи: твоята лична карта, нужна за болничен прием и за регистрация на бебешока; карта за наблюдение на бременна, в която се записват резултатите от задължителните изследвания, назначени от акушер-гинеколога, проследяващ бремеността ти; всички изследвания, направени по време на бременността; направление за хоспитализация, което се издава от личния лекар;
 
2. Тоалетни принадлежности и спално бельо: Аз съветвам да си вземеш минимум една нощница. Тя е улеснява лекарите по време на визитация в сравнение с пижамата. Друго важно за теб при избора на нощница е тя да ти бъде удобна при кърмене, т.е. със свободно или V-образно деколте; чехли, за предпочитане такива, които могат да бъдат мокрени, за да можеш свободно да използваш санитарните възли; еднократно бельо; дамски превръзки за родилки, които се различават от ежедневните дамски превръзки основно по размера си; подложки за кърма за първите дни след раждане, когато кърмата е в обилно количество и изтича без наличен стимул; сутиен за кърмене, чиито презрамки могат да се откопчават отпред; спортен сутиен също върши работа; 
 
3. За бебето: комплект пелени, пелени за еднократна употреба, бебешки дрехи като ританки, долна и горна камизолка, гащеризон, чорапки, терлички и шапка (без ръкавици!), бебешко олио, крем против подсичане, залъгалка (не биберон!);
 
 
4. Допълнителни аксесоари: термометър за теб, защото обикновено покачването на температурата след раждането е първият признак за промяна в състоянието и съответно мониторирането й е от значение; сухи кърпични, морки кърпички без алкохол, сапун, шампоан, крем за зърна, четка за зъби, паста за зъби, закуски, книга или друго четиво, което може и да е свързано с отглеждане на дете; смучещи бонбони без мента.
 
NB! Много хубава идея (но, не задължителна) е да планираш начина, по който би стигнала до болницата, като вземеш предвид и натовареността на движението по този маршрут.
 
Също така, някои болници организират дни на отворените врати, през които можеш спокойно да разгледаш родилното отделение и да се ориентираш в разположението на важните за теб звена вътре в болницата.
 
Всички тези съвети са препоръчителни и имат за цел да направят прехода от бременност към майчинство колкото се може по-плавен и спокоен.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Svetla     2017-08-01 17:09:16
Дъщеря ми роди в Испания. Не беше нужно нищо да взима от вкъщи. В болницата и дадоха всичко , дори четка и паста за зъби.За бебето памперси , за нея превръзки . Абсолютно всичко необходимо се даваше без ограничение на количеството. В стаята бяха само две жени .Всичко безплатно .Не платихме и един цент.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Бременност и раждане
реклама
Галерия
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
За предимствата на вагиналното раждане
За предимствата на вагиналното раждане
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве 2016. Първи ден 2
Форум бременност и детско здраве 2016. Първи ден 2
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter