ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

4 био масла при лечение на ушна инфекция

Антон Асенов   |   17 май 2018   |   Коментари 0
   
   
4 био масла при лечение на ушна инфекция

Източник: iStockphoto

Ушните инфекции са сред здравословните проблеми, които резонно зачестяват през лятото, особено сред децата. Проблемът винаги се проявява остро, но инфекциите често хронифицират, ако не се излекуват напълно в острата фаза.

 

Ушна инфекция може да се развие самостоятелно или като коинфекция при възпаление на гърлото или синусите. И в двата случая симптомите включват болки и повишена секреция от ухото, усещане за повишено налягане вътре в ухото, проблеми със слуха и др.

 

Освен с традиционния медицински подход лечението на ушна инфекция може да се допълни и с някои био масла, които притежават естествени антибактериални и лечебни свойства.

 

Масло от чаено дърво
Етеричното масло от чаено дърво е сред най-изявените природни продукти с естествени антибактериални свойства. То проявява висока ефективност и срещу бактериите, причиняващи ушни инфекции. Позитивен ефект се отчита и при остри, и при хронични ушни инфекции.

 

Масло от лайка
То също носи своя антибактериален ефект, а проучванията показват, че най-висок е той при лечение на ушни инфекции, засягащи средното и външното ухо.

 

Масло от розмарин
Екстрактът от розмарин също проявява антибактериална активност, а действа много добре и за ускоряване зарастването на пораженията по лигавицата на ушния канал, предизвикани от инфекцията. В допълнение маслото от розмарин има и болкоуспокояващ ефект за овладяване на симптоматиката и облекчаване проявите на ушната инфекция.

 

Масло от лавандула
Наред с много приятния си аромат, лавандуловото масло е сред най-ефективните природни продукти за облекчаване на възпалителни процеси, включително в ухото. Благоприятното му действие се дължи на стимулиращия ефект върху кръвообращението. Маслото от лавандула подобрява притока на кръв в зоната на инфекцията и спомага за изчистване на възпалението. В допълнение то има и болкоуспокояващ ефект.

 

 

Посочените био масла носят своите ползи за допълване лечението на ушната инфекция във всяка възраст. Най-удачният начин за приложението им е чрез напояване на тампонче за ухо и поставянето му за няколко минути в ухото. Важно е маслото да не се ползва в концентрирана форма, а да се разреди с вода или с друг тип неутрално био масло – бадемово, кокосово и др. Осигурявайки достатъчно време за действие на био маслата и неколкократното повторение на процедурата може да подпомогне лечението на инфекцията в ухото и в остра, и в хронична форма.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Био продукти
реклама
Галерия
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Коледни подаръци от био магазина
Коледни подаръци от био магазина
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter