ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Топ 3 био масла за балансиране на хормоните

Puls.bg   |   24 януари 2018   |   Коментари 0
   
   
Топ 3 био масла за балансиране на хормоните

Източник: iStockphoto

Хормоналният дисбаланс е сериозно медицинско състояние, срещу което трябва да се взимат навременни мерки. Те обаче невинаги изискват включване на хормонална терапия. Някои етерични масла може да помогнат за възстановяване баланса на хормоните и при двата пола по възможно най-естествен начин.

 

Има няколко био масла, за които е известно, че стимулират секрецията на някои от хормоните, дефицит на които се отчита най-често в съвременното общество. Нивата на тиреоидния хормон, на естрогена и прогестерона при жените и на тестостерона при мъжете може да бъдат успешно регулирани с помощта на 3 добре познати етерични масла.

 

Масло от салвия
Това е най-популярното био масло сред специалистите по въпросите на женското здрaве през менопаузата и сред изучаващите менструалните смущения при жени в детеродна възраст.

 

Най-голямото достойнство на маслото то салвия е позитивният ефект за нормализиране секрецията на естроген. Био продуктът помага за възстановяване на естрогеновия баланс в случаи и на свръхсекреция, и на дефицит на естроген. Това действие е много важно за поддържане баланса и на другите хормони, тъй като секрецията на повечето от тях е пряко зависима от нивата на естрогена. Установено е, че нормализирайки естрогена, маслото от салвия оказва благоприятен ефект и върху баланса на тиреоидния хормон и на хормона на стреса – кортизол. Така масло от салвия може да се ползва успешно при предменструален синдром, хипотиреоидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза) и др. състояния на хормонален дисбаланс при жените.

 

Масло от мащерка
Проучванията показват, че етеричното масло от мащерка е сред най-ефективните био продукти за нормализиране нивата на прогестерона и при жените, и при мъжете. Ниският прогестерон и при двата пола може да бъде причина за проблеми с плодовитостта, безплодие, склонност към депресия и други състояния. Освен това, подобно на естрогена, прогестерона може да повлияе секрецията и на други хормони в организма и ниските му нива може да доведат до общ хормонален дисбаланс.

 

Био маслото от мащерка пряко стимулира секрецията на прогестерон и може да се ползва като природна алтернатива на хормонозаместителната терапия в случаите, когато тя се налага, заради проблеми точно с този хормон. 

 

 

Масло от сандалово дърво
Това е един от най-добре проучените природни продукти за балансиране нивата на тестостерона и при двата пола. Сандаловото сърво се е ползвало от древността като мощен афродизиак, а съвременните възможности за концентриране на полезните му съставки в биоактивно етерично масло позволява постигане на многократно по-висока ефективност върху либидото. Високата ефективност идва именно от стимулиращия ефект на маслото от сандалово дърво върху секрецията на тестостерон, който има изявено влияние и при двата пола.

 

И трите био масла с позитивен ефект върху хормоналната секреция може да се ползват в различни комбинации или поотделно. Подходящи са за инхалации, външно приложение върху кожата, в ароматерапията, козметиката и др. Те предлагат възможност за изцяло природна помощ при хормонален дисбаланс и при двата пола, която не крие рисковете, съпътстващи стандартната хормонозаместителна терапия.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Био продукти
реклама
Галерия
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Коледни подаръци от био магазина
Коледни подаръци от био магазина
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter