ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Маслото от вечерна иглика укрепва женската фертилност

Puls.bg   |   20 декември 2017   |   Коментари 0
   
   
Маслото от вечерна иглика укрепва женската фертилност

Източник: iStockphoto

Интересът към вечерната иглика се засилва значително през последните години, за да се гледа днес на нея като на мощно средство за преодоляване на редица женски проблеми. В състава на вечерната иглика присъстват биоактивни вещества, които балансират хормоналната секреция на женския организъм. В резултат се постига благоприятен ефект върху всички проблеми, произлизащи от хормоналния дисбаланс. В това число влизат менструалните проблеми и нарушенията на либидото и плодовитостта на жената.

 

Маслото от вечерна иглика е изключително богато на омега-6 и омега-3 мастни киселини. Сред тях с най-голямо съдържание и от най-съществено значение са линоловата и гама-линоленовата киселина.

 

Те обуславят благоприятното действие на маслото от вечерна иглика за подпомагане производството на простагландини – биоактивни молекули, които действат като посредници при секрецията на женските полови хормони.

 

Богатият на есенциални мастни киселини състав на маслото от вечерна иглика влияе добре и на активността на лигавицата на матката. Това е много важно условие за поддържане плодовитостта на жената, тъй като само нормално функциониращата маточна лигавица може да гарантира достигането на сперматозоидите до яйцеклетката и нейното оплождане.

 

 

Маслото от вечерна иглика носи още няколко ползи за жените, които плануват майчинство. Високите дози ненаситени мастни киселини в него имат директен ефект върху мускулните клетки на матката. Приемът на по-високи дози омега-3 и омега-6 мастни киселини провокира редуването на контракции и релаксация на тези мускулни клетки. Това тонизира стените на матката в подготовка за забременяването.

 

От друга страна, позитивният ефект на маслото от вечерна иглика върху тонуса на маточната мускулатура може да бъде от полза и за бременни жени за улесняване на родилния процес.

 

Маслото от вечерна иглика носи ползи за жената и от чисто сексуално естество. Повлиявайки добре хормоналната секреция, маслото от нея помага и за поддържане и на женското либидо. Това е важна особеност за жени в зряла възраст, наближаващи менопаузата, когато хормоналната секреция естествено отслабва.

 

Екстракт от вечерна иглика се предлага най-често под формата на етерично масло или капсули, като и двете форми носят съответните позитиви за женското сексуално и общо здраве.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Био продукти
реклама
Галерия
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Коледни подаръци от био магазина
Коледни подаръци от био магазина
Изгодни оферти
Още от Актуално
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter