ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Масло от салвия облекчава менструалните болки

Puls.bg   |   22 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Масло от салвия облекчава менструалните болки

Източник: iStockphoto

Маслото от салвия е известно като един от най-ефективните био продукти, прилагани при хормонални проблеми при жените. Много научни проучвания доказват благоприятния му ефект при някои от най-честите проблеми с менструацията, породени от дисбаланс на половите хормони при жената.

 

Благоприятното действие на маслото от салвия върху хормоналния баланс на женското тяло се асоциира с високото съдържание на гераниол, склареол и други моно-, дитерпени и естери на органични киселини. От първостепенно значение обаче е съдържанието на фитоестрогени – растителни аналози на естрогена, които имитират действието му в женския организъм. Именно промени в секрецията на естроген са в основата на повечето менструални проблеми и притежавайки естрогеноподобен ефект фитоестрогените помагат за овладяване на тези проблеми.

 

Най-добре проучено е действието на маслото от салвия върху болезнената менструация. Доказано е, че това действие е едновременно превантивно и активно. Регулирайки хормоналния баланс, продуктът помага за превенция на менструалните болки при жени, при които проблемът е хроничен. Освен това, прилагано по време на такива болки, маслото от салвия проявява силно спазмолитично действие, облакчавайки мускулните крампи.

 

 

Проучванията показват, че масло от салвия може да се прилага срещу менструални болки във всяка възраст, включително при млади момичета. Най-силен позитивен ефект е установен при ароматерапия с масло от салвия и при локални масажни процедури с маслото в зоната на корема и таза. В това отношение ефектът от прилагането на масло от салвия в повечето случаи настъпва в рамките на часове и е съизмерим с този от приема на болкоуспокоителни лекарства.

 

Благоприятното действие върху хормоналния дисбаланс е причина масло от салвия да се прилага и за по-успешен контрол върху симптомите на менопауза. В тези случаи от полза е не само високото съдържание на фитоестрогени, но и допълнителното седативно действие на маслото от салвия. Доказано е, че то помага за намаляване на нервното напрежение и облекчаване на топлите вълни и проблемите със съня във всички фази на менопаузата.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Био продукти
реклама
Галерия
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Коледни подаръци от био магазина
Коледни подаръци от био магазина
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter