ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

3 био масла срещу диабет и неговите усложнения

Puls.bg   |   15 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
3 био масла срещу диабет и неговите усложнения

Източник: iStockphoto

Лечението на диабета е доживотен процес, който включва както методи за контрол на високата кръвна захар, така и такива за справяне със системните поражения, които тя нанася. Един от начините за подобряване ефекта от лечението е чрез ползването на био масла в широката гама от приложения, която те позволяват.

 

Прилагани успоредно с медикаментозното лечение, определени био масла помагат за постигане на по-траен контрол върху кръвната захар, за подобряване на периферното кръвообращение и за забавяне на дегенеративните увреждания в зоната на периферните нерви.

 

Така био маслата може да се прилагат като ефективно допълнение към лечението за намаляване на кръвната захар, облекчаване проявите на диабетната невропатия и за превенция на т.нар. диабетно стъпало.

 

Масло от канела – като най-добре проученият природен продукт с благоприятно влияние върху диабета, канелата предлага няколко еднакво ефективни възможности за подкрепяне дейността на панкреаса, когато се прилага във вид на био масло. Неизменен позитивен ефект от повлияването на панкреаса е повишената секреция на инсулин и бързото нормализиране на кръвната захар. Маслото от канела повлиява добре нивата на глюкоза в кръвта, независимо от метода, по който се прилага – като овкусител в кулинарията, като съставка на козметични или масажни продукти, в ароматерапията и др.

 

 

Маслото от лавандула се прилага успешно за локално лечение на мускулни болки в различни части на тялото. Научните проследявания на действието му показват, че със същия успех то може да подпомогне и справянето с неврологични състояния като невралгия или невропатия – едно от основните усложнения на диабета. Външното прилагане на масло от лавандула може да помогне както за облекчаване на болковия синдром при диабетна невропатия, така и за забавяне прогресията на неврологичните проблеми. Ползвано като ароматерапевтично средство маслото от лавандула носи и чисто релакиращи тялото и съзнанието ползи, които също облекчават болковите прояви при невропатия.

 

Маслото от мента носи научно доказани ползи за облекчаване на болката, подобряване на кръвообращението, стимулиране растежа и обновяването на клетките и подобряване вида на кожата. Успоредно с тези ползи, маслото от мента има и силен охлаждащ ефект и се ползва успешно за превенция и облекчаване проявите на диабетно стъпало. Грижите за сухата кожа на краката и превенцията на гъбичните или бактериални инфекции в периферните зони на долния крайник трябва да бъдат част от ежедневната лична грижа на диабетиците. Маслото от мента носи много ползи в този аспект. Може да се прилага като съставка при бани на краката или като част от състава на локално действащи козметични продукти.

 

Био маслата от канела, лавандула и мента и многото терапевтични форми, в които те може да се прилагат предлагат разнообразни решения за допълване на медикаментозното лечение на диабет и неговите симптоми и последствия.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Био продукти
реклама
Галерия
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Коледни подаръци от био магазина
Коледни подаръци от био магазина
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter