ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Мед от манука – 3 ценни ползи за здравето

Puls.bg   |   12 декември 2016   |   Коментари 0
   
   
Мед от манука – 3 ценни ползи за здравето

Източник: Istockphoto

Сред всички видове мед, този от манука се счита за най-мощния. Той е получен от пчелите, които произвеждат нектар, хранейки се от дървото манука. 
 
По-рано листата на това дърво са използвани за медицински цели, особено за понижаване на високата температура и лекуването на рани. Този пчелен продукт продължава да бъде обект на изследване отстрана на учените. След няколко години на проучвания може би вече ще знаем със сигурност какво е онова, което го различава от останалите видове. 
 
Ето някои от невероятните качества на меда от манука...
 

1. Бори се с денталната плака

Заради мощните му антибактериални свойства, медът от манука може да се използва като средство за предотвратяване на зъбна инфекция. Тези резултати са демонстрирани по време на проучване, публикувано в Journal Int Acad Periodontol
 
Участниците в него консумират мед от манука под формата на дъвка. Установява се статистически значимо намаляване на денталната плака и кървенето на венците, в сравнение с хората, които не консумират меда
 

2. Ускорява заздравяването на раните

Тъй като е изключително вискозен, медът от манука създава силна физическа бариера срещу организмите, които могат да попаднат в отворената рана и да причинят инфекция. На базата на клинични изпитвания, изследователи дори съставят база данни, която съдържа всички видове рани, за чието излекуване медът от манука може да помогне. 
 
 
Списъкът започва с леки наранявания, като порязвания и напукани устни, и завършва със сериозни състояния, включително ампутация и злокачествени язви. 
 

3. Укрепва имунната система

Консумацията на топло мляко или лимонена напитка с добавена чаена лъжичка мед от манука, може да бъде изключително полезен метод да се отървем от кашлицата и настинката. Установено е още, че този мед помага за регулирането на имунния отговор. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Био продукти
реклама
Галерия
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Коледни подаръци от био магазина
Коледни подаръци от био магазина
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter