ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Камутът – източник на енергия

Puls.bg   |   19 април 2012   |   Коментари 0
   
   
Камутът – източник на енергия

източник: Dreamstime

Био камутът се произвежда по методите на биологичното земеделие.

 

Камутът е сорт жито, познат в Древен Египет от над 3000 години. Смята се, че камут е древното египетско наименование на пшеницата.

 

Камутът е лесносмилаем и с приятно сладък маслен вкус. Зърната му са двойно по-едри от тези на обикновена пшеница и затова съдържа по-малко фибри.

 

Поради съдържанието на полезни съставки учени смятат, че консумацията на камут намалява риска от развитие на сърдечни заболявания и диабет тип 2. Изследвания показват, че понижава и опасността от развитие на рак.

 

Камутът има антиоксидантни свойства. Богат е на витамини от група В и Е, и минерали, като селен, фосфор, цинк, мед, магнезий. В 100 г камут се съдържат 360 ккал, 17 г протеини, 3 г мазнини и 51 г въглехидрати.

 

Камутът се отличава с ниско съдържание на глутен. А поради съдържанието на липиди е добър източник на енергия.

 

Полезен е за дейността на храносмилателната система и за поддържане на здравословно тегло.  


Още по темата:

   
   

реклама  




Коментари (0)

Няма изказани коментари.



Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Био продукти
реклама
Галерия
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Био продуктите, които си заслужава да купуваме
Коледни подаръци от био магазина
Коледни подаръци от био магазина
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter