ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

С грим - по-красиви и по-здрави

Puls.bg   |   02 декември 2010   |   Коментари 0
   
   
С грим - по-красиви и по-здрави

Гримът днес има не просто масова, но и напълно задължителна употреба при повечето дами, чиято цел е да изглеждат по-красиви и то по различен начин. Едва ли обаче повечето от тях се замислят за вредите, съпътствани с разкрасяването, както и кои видове грим са препоръчителни за здравето.

 


Гримът в миналото

Всички знаем, че гримът датира от древни времена. Първоначално той се е използвал като профилактично и предпазно средство. По-късно е започнала употребата му с цел разкрасяване. Египтяните са приготвяли гримовете си по специални технологии. За направата му са се използвали главно цветя, билки и други растения. Понякога подготвянето на сместа за разкрасяване е отнемала месеци.Главната цел е била да се предпазят очите от инфекции и слънчевите лъчи.

 

Здравословният ефект на грима се е дължал на солите, които се включват в състава му. В малки количества, солта произвежда азотен оксид, който укрепва имунната система, в борбата й срещу бактериите, причиняващи инфекции.

 

Гримът днес

Продуктите за разкрасяване днес са многобройни и най-разнообразни. Трябва обаче да се ориентираме кои от тях са най-подходящи и най-здравословни.

 

Минералният грим, например, се изработва изцяло от естествени вещества като цинков окис, титанов диоксид, талк и много стрити на прах минерали, които смесени с други неорганични пигменти, придават плътен и дълготраен цвят на грима.

Минералният грим не съдържа изкуствени оцветители, консерванти, химически добавки мазнини. Запазва равнището на хидратация на кожата и предпазва от вредни външни фактори.

 

Да подновяваме продуктите редовно

Въпреки, че не винаги личи, гримът се разваля сравнително бързо. Препоръчително е употребата да не надвишава от 3 до 6 месеца. В противен случай той ще навреди на здравето. Една стара спирала за очи е подходяща среда за развитие на бактерии.

Индивидуалната употреба на гримовете също е добра предпазна мярка срещу инфекции.

 

Гримът е добър, когато кожата е здрава

За да бъдем красиви, поставянето на грим не е достатъчно условие. Преди всичко, трябва да се погрижим за своята кожа, да я поддържаме здрава. Това би могло да се постигне с осигуряване на достатъчно време за почивка, консумация на повече вода, минимум литър и половина на ден, която хидратира кожата отвътре.

 

Антиоксидантите, приемани вътрешно, от своя страна забавят процеса на стареене. Можем да си ги осигурим с консумацията на лешници, бадеми, зехтин, червени плодове.

 

Излагането на слънце без защитни масла не бива да се допуска. А за сексапилен отенък на кожата е препоръчителна консумацията на спанак, моркови, диня, зехтин, кайсии, грейпфрут, морски дарове, яйца. Така, като се грижим за здравето си и използваме качествени продукти,ще бъдем неотразими всеки ден.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Осъзнато раждане и кризите в детската възраст - във фокуса на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising