ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кленът забавя появата на бръчки

Puls.bg   |   22 август 2018   |   Коментари 0
   
   
Кленът забавя появата на бръчки

Източник: iStockphoto

Еластичността на кожата се осигурява от белтъци като еластина. Бръчките се образуват, когато ензимът еластаза разгражда еластина в кожата. Този процес се наблюдава все повече с напредване на годините.

 

Изследователи от от Университета на Род Айлънд, опирайки се на популярността на кленовия сироп и останало познание от индианската традиционна медицина, решават да изследват химическия състав на дървото. Те се съсредоточават в изучаване на листата, въпреки че всички части на дървото се използват с от народите с терапевтична цел.

 

Екипът на Навиндра Сирам открива, че екстракт от кленовите листа успешно се справя с бръчките. Резултатите си те представят пред 256 конференция на Американското дружество по химия. 

 

Учените изследват конкретно фенолните съединения в листата, като изучават свойството на галотанините да потискат активността на еластаза в лабораторни условия. В процеса на работата си намират начин да блокират еластазата. Галотините, които съдържат няколко галоидни групи, се оказват по-ефективни от включващите само една. Освен върху еластазата галотанините предпазват кожата и от възпаления и появата на тъмни петна.

 

 

 

Изследователите са въодушевени от откритието си. Според тях кленовите екстракти могат да върнат младежкия вид на кожата и подкрепят нейната еластичност, която губим с течение на времето. Това е един вид растителен филър, който ще позволява употреба, без да се накърнява кожата, за да се въведе в нея, коментира Сирам и подчертава природния му произход.

 

Съставът на кленовия сироп, сок и листа са постоянно изучавани от научния свят. Постижението на американския екип е, че доказва ефективността на съединение в кленовите листа върху толкова конкретен проблем, в случая предотвратяването и забавянето на процеса в кожата, водещ до образуване на бръчки.

 

Остава ни само да очакваме козметичната индустрия да внедри откритието в продуктите си и получим достъпен козметичен продукт, с който да се грижим за здравето и красотата на кожата.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter