ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

4 трика за лесно изправяне на косата без преса

Puls.bg   |   14 юни 2018   |   Коментари 0
   
   
4 трика за лесно изправяне на косата без преса

Източник: iStockphoto

Използването на преса или на агресивни козметични продукти за изправяне на косата има повече негативен, отколкото позитивен ефект върху състоянието й в дългосрочен план. Затова за предпочитане е да се разчита на максимално щадящи средства за изправяне на косата. Макар да нямат толкова траен ефект те са напълно безобидни, а дори след многократното им прилагане, косата запазва блясъка и доброто си състояние.

 

Разресване на косата, докато е още влажна след къпане
Разресването на косата след измиване през няколко минути помага от една страна за по-бързото й изсъхване, а от друга я изпъва и съответно – изправя. Важно е обаче преди това да е нанесен балсам, който да омекоти косата и да редуцира риска от увреждането на косъма при мокро разресване.

 

Прилягане на косата плътно към скалпа и завиването й стегнато с влажна кърпа
Жените с достатъчно дълга коса може да разчитат на този лесен метод за изправянето й. Достатъчно е тя да се раздели на по-масивни кичури, които да се увият около скалпа и да се насложат плътно един върху друг. Пристягането им с влажна кърпа за час-два ще ги омекоти и изправи и ще елиминира вероятността от бухване по краищата.

 

Ползване на кокосово мляко
Интензивният овлажняващ ефект на кокосовите продукти помага при прилагане на посочените по-горе процедури за подобряване на ефекта. То може да се прилага и самостоятелно за омекотяване на косата и за по-лесното й изправяне. Кокосовото мляко допринася и за поддържане на естествения блясък на косъма, както и за изчистване на евентуални гъбични или бактериални инфекции по кожата на скалпа.

 

 

Маска с яйце и зехтин
И белтъкът, и жълтъкът на яйцето заздравяват косъма и му придават допълнителен блясък, а зехтинът помага за запазване на естествената му влажност. В комбинация тези продукти помагат за по-лесно изправяне на косата без преса. Приготвянето на маска и нанасянето й върху косата, по-обилно върху корените и краищата за 20-30 минути, ще помогне след изсушаването й да се постигне задоволителен изправящ ефект.

 

Това са част от естествените методи за изправяне на косата без преса. Доколко ефикасно ще бъде прилагането им, зависи от това колко чуплива или къдрава е косата. Посочените средства действат в най-важното направление – омекотяват косъма и го правят много по-податлив на изправяне. Ефектът се засилва при редовна употреба на тези методи.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter