ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

С какво яйченият жълтък е полезен за косата?

Puls.bg   |   13 юни 2018   |   Коментари 0
   
   
С какво яйченият жълтък е полезен за косата?

Източник: iStockphoto

Сред натуралните средства за укрепване структурата и състоянието на косъма трудно може да се намери такова, на което да се приписват повече позитиви от яйчения жълтък. Той се ползва в състава на редица маски за коса, на които се разчита за поддържане на качествена грижа за косата.

 

В жълтъка на яйцето са концентрирани голямо разнообразие от хранителни вещества с подхранващо и укрепващо действие върху скалпа, космения фоликул и самия косъм. Жълтъкът на яйцето се ползва по-често и широко в козметичната практика, отколкото белтъкът, и му се приписват по-полезни действия в поне 2 направления.

 

Ускоряване растежа на косъма
Един от ключовите елементи в състава на жълтъка е сярата. Този химичен елемент, както и някои негови съединения, са важни структурни компоненти на косъма. Локалното прилагане на продукти с яйчен жълтък върху косата подхранва космените фоликули и стимулира растежа на косъма още от основата му.

 

Превенция на прекомерното пресушаване
Жълтъкът е много богат на протеини и липиди. Освен подхранващ ефект те имат и омекотяващо действие, подсигуряващо мекотата и блясъка на косъма. Лецитинът – специфичен фосфолипид в състава на жълтъка е основна съставка в много козметични продукти, прилагани при суха или увредена коса.

 

Счита се, че полезното действие на жълтъка се допълва идеално с добавяне на други природни продукти като:

 

  •     Зехтин;
  •     Мед;
  •     Авокадо;
  •     Лимонов сок и др;

 

 

Маски с подобен състав са сред най-често ползваните в домашни условия. Те имат изразен подхранващ ефект, а изцяло естествените продукти не крият рискове от нежелани последствия за косата или скалпа.

 

Няма пречка пред ползването на яйчен жълтък в грижата за косата за продължително време. Той може да се прилага всяка седмица до постигане на желания ефект за укрепване на косъма и възстановяване на естествения му блясък. Данните за благоприятния ефект на яйчения жълтък върху косата се базират на добре изяснения му състав и на факта, че органичните компоненти в него са сред най-добре действащите на косата естествени продукти.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Лаймска болест – лабораторни изследвания за доказване

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter