ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Най-честите грешки в грижите за коса, кожа и зъби

Puls.bg   |   20 април 2018   |   Коментари 0
   
   
Най-честите грешки в грижите за коса, кожа и зъби

Източник: iStockphoto

Редовността на грижите за изряден външен вид отстъпва пред нуждата тези грижи да бъдат качествени. В някои случаи твърде обилната грижа носи по-скоро негативен ефект, а в други – негативният ефект идва от некачествените или неправилни грижи. И в двата случая най-видими са последствията върху зоните от тялото, които обгрижваме най-редовно – косата, кожата, зъбите.

 

Експертите посочват най-честите грешки в личната грижа за поддържане на косата, кожата и зъбите, които може да донесат противоположен на търсения ефект.

 

Миене на зъбите веднага след консумация на определени напитки
Факт е, че киселините и захарта в напитки като кафето, плодовите сокове и газираните напитки разрушават емайла на зъбите. Четкането им веднага след консумация на такива продукти обаче е нежелателно, защото то ще доведе до снемане на повърхностния слой на емайла, контактувал с въпросните съставки и буквално размекнат от тях. По-добрата идея в случая е след консумацията им устната кухина да се изплакне с вода, а зъбите да се мият поне час по-късно, или преди консумацията на напитките.

 

Скачане в басейна със суха коса и кожа
Химикалите във водата на басейните са колкото ефективни срещу бактериите, толкова и вредни за косата и кожата. Преди влизане в басейна е добре да се мисли за косата и кожата като за гъби, които ще попият и задържат всички опасни вещества и замърсители от водата, ако са сухи. Ако са предварително намокрени обаче, това няма да стане. И така – душовете е добре да се ползват не само след, но и преди влизане в басейна.

 

Прекаляване с шампоана
Снемайки замърсителите от косата, шампоанът разтваря и премахва и естествените смазващи косъма мазнини. Основно правило за поддържане на свежата и здрава коса е честотата, с която тя се мие с шампоан, да се определя от типа на косата. Според експертите ежедневно миене с шампоан е допустимо в случаите, когато върху косата наистина се натрупват много замърсители през деня, като най-“безболезнено“ понася това правата и по-рядка коса. Гъстата и особено къдравата коса обаче много трудно позволява навлизане на замърсители в дълбочина и не изисква ежедневно измиване с шампоан. Така, колкото по-гъста е косата, толкова по-устойчива е на замърсяване. Но не и на третиране с агресивни продукти. Средният допустим период на измиване на косата с шампоан според експертите е 3 дни.

 

 

Сред типично мъжките грешки в грижите за кожата се посочва изполването на затъпял бръснач. Нуждата от повторения, както и всеки по-сериозен натиск върху кожата при бръснене са предпоставка за нанасяне на фини наранявания, които при ежедневно раздразняване са предпоставка за често инфектиране на кожата на лицето.

 

Ясно е, че редовността в личните грижи за поддържане на външния вид е важна, но по-важно е качеството на тези грижи. Само избягването на най-лесно допусканите грешки в това отношение може да гарантира позитивен и траен ефект.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter