ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

5 домашни решения при цъфтящи краища на косата

Puls.bg   |   07 март 2018   |   Коментари 0
   
   
5 домашни решения при цъфтящи краища на косата

Източник: iStockphoto

Цъфтящите краища са редовен и обичаен проблем дори при хора със здрава и поддържана коса. Добре е да се знае, че посещението при фризьора за подстрижка и скъсяване на косата не е единствено решение за премахване на цъфтящите й краища

.

Всеки може да разчита и на алтернативен подход, който не налага промяна на прическата, а се изразява в допълване грижата за косата с няколко природни средства.

 

От ключово значение за справяне с цъфтящите краища на косата без скъсяването й са няколко продукта, които овлажняват косъма, заключват естествената влажност вътре в него и подсигуряват необходимите за структурата му протеини, мастни киселини и антиоксиданти.

 

Кокосово масло
Кокосовото масло е сред най-популярните домашни средства за справяне с цъфтящата коса. То е много богато на полезни мастни киселини, които изгаят ролята на природен балсам, заглаждащ косата и придаващ по-прибран вид на връхчетата на космите. Увреждането на косъма и нарушаването на структурата му е основна причина за цъфтенето на косата. Набавянето на достатъчно мастни киселини е основно условие за заздравяване на космената структура и заключване на влагата в него. Кокосовото масло може да се прилага самостоятелно върху косата или в комбинация с други етерични и подхранващи масла.

 

Витамин Е
Популярните капсули с витамин Е са идеално средство за възстановяване здравината и целостта на косъма по цялото му протежение и за превенция на бъдещото му накъсване. Достатъчно количестов витамин Е може да се набави и от маски за коса, обогатени с етерични масла, например масло от бадем, розмарин, ший и др.

 

Авокадо
Възможността за прилагането му върху косата е иделен шанс за оползотворяване на забравено в хладилника и прекалено омекнало авокадо. Кашата от зряло авокадо може да се прилага много успешно като маска за омекотяване и заглаждане на косъма и за подхранването му.

 

Кисело мляко и яйчен жълтък
И двата продукта са много богати на протеини, които ще направят сухите, цъфтящи и чупливи краища на косата меки, гладки и здрави, а ефектът ще бъде траен.

 

 

Мед
Идеалната спойка за допълване ефекта на всяко от посочените по-горе средства за справяне с цъфтящите краища на косата. Медът има изявен запечатващ ефект, поддържащ позитивното действие на всички други съставки за по-дълго време.

 

Най-бързото и ефикасно решение срещу цъфтящи краища на косата е подстижката. Всички посочени продукти обаче предлагат удобна алтернатива, с която ще се запази дължината на косата, тя ще се омекоти и заздрави и цъфтящите й краища успешно ще се прикрият. В допълнение ще се предотврати и повторната им поява.

 

Предложените продукти дават разнообразни и напълно безопасни възможности за комбиниране помежду си и може да се ползват неограничено дълго време за постигане на най-задоволителния и траен резултат.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter