ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Ботокс за коса – за какво се прилага?

Puls.bg   |   28 декември 2017   |   Коментари 0
   
   
Ботокс за коса – за какво се прилага?

Източник: iStockphoto

Като производно на ботулиновия токсин, което може да бъде токсично във високи дози, ботоксът се радва на неочаквано широка популярност в сферата на козметичните процедури.

 

И въпреки че интересът към него в тази област е от сравнително скоро и дългосрочните ефекти от употребата му още не са напълно проучени, областта на приложението му се разширява.

 

Процедури с ботокс вече се прилагат и за подобряване вида на косата. Проучванията показват, че моментният му ефект в този аспект е позитивен и той вече се предлага успоредно със стандартните процедури за разкрасяване на косата. За тази цел ботоксът се ползва в 2 терапевтични практики във фризьорството.

 

В единия вариант той се прилага локално върху косата като еквивалент на филърите, ползвани за заглаждане и връщане блясъка на косата. Локално действащи козметични продукти, съдържащи ботокс, може да се прилагат след консултация при хора с изтъняла, изгубила блясъка си или увредена коса вследствие на прекалено агресивна грижа за нея.

 

Другият вариант за прилагане на ботокс във фризьорството включва инжектирането му в скалпа. Той може да се прилага при хора, които се потят обилно, включително в зоната на скалпа и при които това оказва негативно влияние на вида на косата. Известно е, че прекомерното потене втвърдява косата и бързо влошава вида й. Важно е да се отбележи обаче, че тази процедура още не е получила официално одобрение като безопасно средство за подобряване вида на косата.

 

 

Повечето продукти, съдържащи ботокс, са комбинирани и в състава им присъстват също витамини, био масла и други продукти, подобряващи вида на косата.

 

Идеята за ползите от прилагането на ботокс във фризьорството е заимствана от ефекта на съединението върху кожата. Ботокс се използва за заглаждане на бръчките по кожата. В този смисъл се разчита, че той ще покаже същата ефективност и за заглаждане на косъма, възстановяване на естествената му структура, плътност и блясък.

 

И докато позитивен ефект върху косата се наблюдава наистина, предстоят още клинични проучвания за доказване пълната безопасност на ботокса при прилагането му върху косата и кожата на скалпа.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter