ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Стъпки за ранно справяне с херпеса на устата

Puls.bg   |   30 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
Стъпки за ранно справяне с херпеса на устата

Източник: iStockphoto

До съвсем неотдавна единственият метод за лечение на херпес на устата беше оповаването на схващането, че времето лекува всичко. В последстиве бяха разработени противовирусни средства и продукти, ускоряващи зарастването на кожата, които значително съкратиха периода на лечение. Днес вече е добре известно, че най-добър и позитивен ефект се регистрира, когато лечението на херпеса на устата започне в максимално ранен етап, още с първите симптоми.

 

Хората, които страдат от хронична поява на херпес на устата, са добре запознати с първите му симптоми, както и с повечето от провокиращите ги фактори. Най-често първите прояви на херпеса са свързани със сърбеж и парене около устната, а застудяването на времето и сухия въздух са сред основните провокиращи или обострящи проявите на херпеса фактори. Тези особености трябва да се имат предвид за максимално бърза и ефективна реакция за трайно справяне с херпес на устата във всяка възраст.

 

Като най-ефективно средство за бързо спиране репликацията на херпесния вирус се препоръчва приемът на антивирусни препарати или локалното им приложение в зоната на кожното оплакване. За справяне с дискомфорта от херпеса може да се разчита и на средствата на природната медицина.

 

Позитивен ефект имат ментоловият спирт и продуктите, съдържащи екстракт от чаено дърво.

 

Кислородната вода действа добре за пресушаването на участъка от кожа около херпеса и ускоряване на оздравителните процеси. Може да се прилагат също студени или ледени компреси, но винаги трябва да внимате да не разнесете с памучните тампони вируси в други участъци на кожата.

 

 

Студеното и сухо време през есента води до много по-бързо нарастване на херпеса и влошаване на оплакванията. Затова още при усетени първи симптоми трябва да се избягва разчесването и облизването на засегнатия участък около устата.

 

При вече видим херпес е добре да се ползват и противовъзпалителни продукти за намаляване допълнителното раздразнение на кожата.

 

Появата на херпес на устата невинаги може да се избегне. Познаването и прилагането на посочените мерки обаче доказано помага за по-бързото спиране на разрастването му и за по-леките му прояви.

 

Добре е да припомним, че вирусът, причинител на херпес на устата, се предава много лесно при допир и е изключително вирулентен. Човек, преносител на вируса, може да зарази друг още преди херпесът на устата да се е появил и да е нарастнал. Затова превенцията на заразяването се препоръчва като най-ефективна мярка за борба с херпеса на устата.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Псориазис – засяга не само кожата

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising