ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

3 средства за домашно лечение на белези

Puls.bg   |   11 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
3 средства за домашно лечение на белези

Източник: iStockphoto

След всеки случай на разраняване, изгаряне или порязване кожата реагира с усилена синтеза на колаген за заздравяване на раните. Макар и в повечето случаи да успява в това си начинание, следите от прекомерната колагенова секреция често остават видими под формата на белези, нерядко трайни и упорити.

 

Белезите са сред най-трудните за лечение кожни несъвършенства въпреки разнообразието от предлагани козметични продукти и процедури. Трудната и бавна податливост на лечение е особено характерна за по-старите белези.

 

Независимо обаче от това колко стар и упорит е даден белег, винаги можем да се възползваме от някои изпитани природни методи за подобряване вида на кожата, подходящи за прилагане и в домашни условия.

 

Прилагане на силиконови пластири или гелове
Това е неинвазивният метод за лечение на белези, за ефективността на който има най-много доказателства. Редица изследвания доказват неговата висока ефективност и същевременно безопасност при лечение на цикатрикси, келоидни и хипертрофични белези, при които ръбовете на белега са повдигнати над нивото на кожата.

 

 

Прилагане на компреси с екстракт от лук
Това е  едно от най-често прилаганите средства за лечение на белези от природната медицина. Различни проучвания сочат, че само в рамките на 4 седмици може да се постигне задоволителен резултат по отношение на зачервяването, втвърдяването и нарушения общ вид на кожата в зоната на белега.

 

Третиране на белега с ексфолианти
Тези козметични продукти са създадени за премахване най-външния слой на кожата и, използвани многократно, може да подобрят вида на белези и други хипертрофични кожни несъвършенства. Ексфолианти се прилагат успешно при козметични процедури за премахване белези от акне и тъмни петна по кожата.

 

При третиране на кожата с по-агресивни процедури е важно да се внимава белегът да не се разрани, защото ефектът в такава ситуация ще бъде обратен на очаквания.

 

В допълнение е важно да се отбележи, че всеки метод за лечение на белези дава най-добри резултати в случаите, когато се полага качествена слънцезащита с постоянни грижи за предпазване на кожата от вредното влияние на УВ-лъчите.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
С АГ класацията ни „Специалистите, на които имам доверие“ ще отличим най-добрите в бранша

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising