ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

3 средства за домашно лечение на белези

Puls.bg   |   11 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
3 средства за домашно лечение на белези

Източник: iStockphoto

След всеки случай на разраняване, изгаряне или порязване кожата реагира с усилена синтеза на колаген за заздравяване на раните. Макар и в повечето случаи да успява в това си начинание, следите от прекомерната колагенова секреция често остават видими под формата на белези, нерядко трайни и упорити.

 

Белезите са сред най-трудните за лечение кожни несъвършенства въпреки разнообразието от предлагани козметични продукти и процедури. Трудната и бавна податливост на лечение е особено характерна за по-старите белези.

 

Независимо обаче от това колко стар и упорит е даден белег, винаги можем да се възползваме от някои изпитани природни методи за подобряване вида на кожата, подходящи за прилагане и в домашни условия.

 

Прилагане на силиконови пластири или гелове
Това е неинвазивният метод за лечение на белези, за ефективността на който има най-много доказателства. Редица изследвания доказват неговата висока ефективност и същевременно безопасност при лечение на цикатрикси, келоидни и хипертрофични белези, при които ръбовете на белега са повдигнати над нивото на кожата.

 

 

Прилагане на компреси с екстракт от лук
Това е  едно от най-често прилаганите средства за лечение на белези от природната медицина. Различни проучвания сочат, че само в рамките на 4 седмици може да се постигне задоволителен резултат по отношение на зачервяването, втвърдяването и нарушения общ вид на кожата в зоната на белега.

 

Третиране на белега с ексфолианти
Тези козметични продукти са създадени за премахване най-външния слой на кожата и, използвани многократно, може да подобрят вида на белези и други хипертрофични кожни несъвършенства. Ексфолианти се прилагат успешно при козметични процедури за премахване белези от акне и тъмни петна по кожата.

 

При третиране на кожата с по-агресивни процедури е важно да се внимава белегът да не се разрани, защото ефектът в такава ситуация ще бъде обратен на очаквания.

 

В допълнение е важно да се отбележи, че всеки метод за лечение на белези дава най-добри резултати в случаите, когато се полага качествена слънцезащита с постоянни грижи за предпазване на кожата от вредното влияние на УВ-лъчите.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter