ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Коя е идеалната извивка?

Александра Игнатова   |   03 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Коя е идеалната извивка?

Източник: iStockphoto

За много неща се смята, че могат да направят една жена привлекателна в очите на мъжа. Но рядко се говори, че извивката на гръбначния стълб е едно от тях. Независимо от това, проучванията твърдят, че мъжете са особено привлечени от извивката точно от 45 градуса между кръста и дупето.
 
Смята се, че основата на този стандарт за привлекателност датира още от най-ранните дни на човека на Земята, когато всичко е било в името на оцеляването. Установено е, че за жени с такава извивка в поясната (лумбална) част на гръбначния стълб е по-лесно да износват бременност без рискове от спинални травми.
 
Мъжът в античните времена, избрал такава спътница, ще може да има по-многобройно потомство. И така, еволюцията за пореден път е казала тежката си дума и днес още сме подчинени на естествения подбор.

Ами размерът на дупето?

Със сигурност по-популярно е мнението, че големите дупета са привлекателни за сериозен дял от мъжете. Този мит е разбит от две последователни изследвания.
 
 
Първото от тях доказало лелеяните 45 градуса. На група от мъже са показани голям брой снимки с различни поясни извивки в границите на нормата. Като най-привлекателни са определени именно тези 45 градуса.
 
Не е далече от истината, че тази извивка се асоциира с по-голям размер на дупето, за това целта на второто изследване е било да разбере кое от двете всъщност е водещото. След демонстрация на снимки с различни извивки и размери, отново като най-харесвани са били посочени тези с 45 градусовата извивка, независимо от размера на дупето. С това се потвърждава и еволюционната теория.
 
На модерната жена не ѝ се налага да изнася множество бременности, но подсъзнателно мъжете продължават да търсят и ценят тази извивка. Никой не може да пренареди прешлените си, но правилната стойка и спортът могат красиво да подчертаят кръста, колкото и градуса да е извивката му.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter