ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Коя е идеалната извивка?

Александра Игнатова   |   03 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Коя е идеалната извивка?

Източник: iStockphoto

За много неща се смята, че могат да направят една жена привлекателна в очите на мъжа. Но рядко се говори, че извивката на гръбначния стълб е едно от тях. Независимо от това, проучванията твърдят, че мъжете са особено привлечени от извивката точно от 45 градуса между кръста и дупето.
 
Смята се, че основата на този стандарт за привлекателност датира още от най-ранните дни на човека на Земята, когато всичко е било в името на оцеляването. Установено е, че за жени с такава извивка в поясната (лумбална) част на гръбначния стълб е по-лесно да износват бременност без рискове от спинални травми.
 
Мъжът в античните времена, избрал такава спътница, ще може да има по-многобройно потомство. И така, еволюцията за пореден път е казала тежката си дума и днес още сме подчинени на естествения подбор.

Ами размерът на дупето?

Със сигурност по-популярно е мнението, че големите дупета са привлекателни за сериозен дял от мъжете. Този мит е разбит от две последователни изследвания.
 
 
Първото от тях доказало лелеяните 45 градуса. На група от мъже са показани голям брой снимки с различни поясни извивки в границите на нормата. Като най-привлекателни са определени именно тези 45 градуса.
 
Не е далече от истината, че тази извивка се асоциира с по-голям размер на дупето, за това целта на второто изследване е било да разбере кое от двете всъщност е водещото. След демонстрация на снимки с различни извивки и размери, отново като най-харесвани са били посочени тези с 45 градусовата извивка, независимо от размера на дупето. С това се потвърждава и еволюционната теория.
 
На модерната жена не ѝ се налага да изнася множество бременности, но подсъзнателно мъжете продължават да търсят и ценят тази извивка. Никой не може да пренареди прешлените си, но правилната стойка и спортът могат красиво да подчертаят кръста, колкото и градуса да е извивката му.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Осъзнато раждане и кризите в детската възраст - във фокуса на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising