ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Ключът към красивата и здрава кожа на лицето

Puls.bg   |   01 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Ключът към красивата и здрава кожа на лицето

Източник: Dreamstime

Сама по себе си поддръжката на кожата на лицето е лесна. Изисква се инвестиция в козметични продукти, малко време всеки ден, добър хранителен режим и щипка щастие.
 
Нека започнем с козметиката. Тук компромиси не се препоръчват. Медицинската грижа за лицето се е утвърдила в годините поради нужния брой тествания, през които минава всяка съставка на всеки един продукт. Има различни класове медицинска козметика, които се отличават чрез своята прецизност и цена. В повечето случаи и финансово най-достъпните продукти са достатъчни за добрата грижа за кожата. Дори да Ви се струва „нереално” да си купите почистващо средство за лице, което струва 10-15 лв. при условие, че досега сте ползвали подобно за 2-3 лв, се замислете, че става дума за Вашето лице и инвестицията си струва. Свикнали сме да приемаме подобно поведение за „лукс”, а всъщност това е просто разчет на разходите и приоритизиране на здравето пред останалите разходи.
 
 
Ако кожата не е проблемна, е напълно достатъчно измиване на лицето с вода сутрин и почистване на грима вечер. Ако не е употребяван грим през деня, вечерният душ върши добра работа. Използването на почистващ тоник, маска или измиващ гел не е препоръчително да бъдат ежедневие. Без да навлизаме в подробности относно подхода към гримирането, нека припомним, че гримът се поставя винаги и само върху предварително почистена и хидратирана кожа, т.е. първо се почиства лицето, шията и деколтето, а после се нанася умерено количество тоалетно мляко или дневен крем с лека текстура. Изчаква се да попие и чак тогава се прибягва към нанасяне на грим.
 
При проблемна кожа най-доброто решение е консултация с дерматолог и/или ендокринолог. 
 
Завършекът на всяка красива кожа е щастието и здравословното хранене, защото кожата е най-големият човешки орган и обикновено първи реагира на настъпващите дисбаланси.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter