ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

За да премахнем ефективно черните точки...

Puls.bg   |   10 август 2016   |   Коментари 0
   
   
За да премахнем ефективно черните точки...

Източник: Istockphoto

Преди да започнем борбата с черните точки, е полезно да знаем какво представляват. Те са познати като „отворени комедони“, а „комедон“ означава „запушена пора“. 
 
Пората може да се запуши, заради свъхпродукция на себум отстрана на мастните жлези. Понякога комбинацията от тази естествена мазнина с мъртвите кожни клетки и бактериите, образува плътна запушалка. 
 
Тъй като черните точки са отворени комедони, натрупванията в пората са изложени на въздуха в околната среда. Видът на черните точки се дължи на окисление на себума и мъртвите кожни клетки от въздуха. 
 
Какво е важно да знаем за премахването на този неприятен кожен проблем?
 

Ексфолиране

Редовното ексфолиране на кожата е от основно значение в борбата с черните точки, тъй като отстранява мъртвите кожни клетки, които могат да запушат порите. Важно е да го правим 1 – 2 пъти седмично, но не и да прекаляваме. В противен случай може да протрием кожата си. 
 
За да я ексфолираме, следва да се използва ексфолиращ почистващ продукт или гъба луфа в кръгообразни движения. 
 

Маска за лице с глина

Тези маски са много ефективни в премахването на черните точки, тъй като кожата може да абсорбира всички минерали, докато едновременно с това се премахват вредителите. 
 
Маските за лице са препоръчителни за дълбоко почистване, тъй като изчистват порите, като правят кожата много по-мека и гладка. 
 
Препоръчително е да изберем маска с каолин, морска сол или дори въглен. Когато изсъхне и се отмие, маската „издърпва“ някои мъртви кожни клетки, остатъци от мръсотия и мазнина.
 

Салицилова и гликолова киселина 

Най-добрият начин за разграждане на мазнината е употребата на салицилова киселина, както и пилинг, който я съдържа. Тази киселина се намира и в много от медикаментите, предназначени за лечение на акне, които се предлагат без рецепта. 
 
Тя следва да се нанася 1 – 2 пъти дневно върху кожата, като се има предвид, че колкото по-дълго остава върху лицето, толкова повече време действа.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter