ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Сух шампоан – колко често е безопасно да го използваме?

Puls.bg   |   03 август 2016   |   Коментари 0
   
   
Сух шампоан – колко често е безопасно да го използваме?

Източник: Istockphoto

Освен конвенционалния течен шампоан, косата би могла да се третира и със сух. Какво е характерно за този продукт и какво е въздействието му върху косата? 
 
Тези продукти са под формата на спрей и са на основата на алкохол или нишесте. За тях се твърди, че могат да премахнат излишното омазняване на косата и да ѝ придадат обем. Въпреки тези ползи, сухият шампоан не е напълно безопасен за косата и скалпа, когато се използва на всеки няколко дни. 
 
Повечето шампоани, които се предлагат на пазара, без значение дали са сухи или течни, не крият рискове за здравето. Основният въпрос в случая е, дали е важно скалпът да се почиства редовно, а отговорът е „да“. 
 

Как работи сухият шампоан?

Алкохолът или нишестето в продукта „засмуква“ излишната мазнина в косата, като по този начин ѝ придава по-чист и свеж външен вид. Тези продукти могат да бъдат много полезни, когато нямаме възможност да измием косата, но с тях не бива да се прекалява.
 
Косата и скалпът се нуждаят от редовно измиване, за да се поддържат чисти. В скалпа се събират химически вещества и замърсявания както от въздуха, така и от козметичните продукти, които използваме. 
 
 
Защо да бъдем внимателни с честата употреба на сух шампоан? 
 
Тези продукти не само замърсяват скалпа допълнително, но и правят косата суха и чуплива. Сухият шампоан може също да доведе до появата на обриви по скалпа, които да причинят възпаление и така в крайна сметка да се намали растежа на косата. 
 
Препоръката отстрана на дерматолозите е редовната употреба на сухия шампоан да продължи не повече от 3 месеца, като тя не бива да бъде всеки ден.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter