ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как правилно да се погрижим за татуировката?

Puls.bg   |   31 май 2016   |   Коментари 0
   
   
Как правилно да се погрижим за татуировката?

Източник: Istockphoto

Най-накрая сме получили дълго чаканата татуировка. Най-важни тогава са грижите, които полагаме за нея. В действителност оздравителният процес е от решаващо значение за определяне на цвета ѝ. Кое е основното по отношение на грижите за новата татуировка?
 
Като за начало е важно да бъдем търпеливи, тъй като отнема поне месец преди мастилото да се „погълне“ изцяло и татуировката да се излекува. В зависимост от мястото, на което се намира, и големината ѝ, отнема от 7 до 14 дни, за да се обели и изсъхне. Докато оздравее напълно, трябва да запазим търпение и да полагаме грижи за нея. 
  • След като получим татуировката, татуистът почиства областта, нанася антибактериален мехлем и я покрива с бинт. Той следва да се остави за период от 2 часа. Важно е да устоим на изкушението да погледнем татуировката веднага след като напуснем студиото. 
 
Превръзката е нужна, за да предпази от бактериите във въздуха, които могат да проникнат през наранената кожа. Тя не бива да се оставя за повече от 2 часа, за да може кожата да диша. 
  • След отстраняване на превръзката, татуировката следва да се измие с хладка вода и меко антибактериално или антимикробно почистващо средство, за да се отстранят мехлемът и кръвта. 
 
Върху татуировката не бива да се използва нищо абразивно, а само ръка. Подсушаването трябва да бъде с мека и чиста кърпа.
 
  • След като татуировката е подсушена, следва да се нанесе тънък слой антибактериален мехлем. Препоръчително е да се избягва употребата на вазелин или антибактериален прах. Това е необходимо, за да се предотврати изсушаването и сърбежа.
  • Няколко дни по-късно кожата започва да се бели, това е напълно нормално и е знак, че татуировката се лекува. Тя не бива да се бели и драска. Областта трябва да бъде хидратирана.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter