ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как да отстраним окосмяването по лицето?

Puls.bg   |   17 декември 2014   |   Коментари 0
   
   
Как да отстраним окосмяването по лицето?

Източник: Thinkstock

Окосмяването по лицето може да бъде изключително притеснително и предизвикващо чувство на неудобство. Обикновено то се появява по горната устна, брадичката, но не само. 
 
За радост, има няколко варианта за справяне с проблема, въпросът е кой е правилният за конкретния случай. 
 
Преди да се пристъпи към каквато и да е процедура, е важно да се установи дали не става дума за хормонален проблем. В този случай трябва да се проведе консултация с ендокринолог
 
Освен хормоните, най-честата причина за нежеланото лицево окосмяване е генетична. Ако голяма част от роднините имат излишно окосмяване на едни и същи области, вероятността за унаследяване е голяма. 
 
Нормалното окосмяване сред жените варира. В повечето случаи се наблюдават тънки косъмчета или мъх по горната устна и брадичката по лицето, а също така и по гърдите, корема или гърба. Ако по някое от тези места космите са груби и черни, вече може да става дума са медицинско състояние.
 
Преди да предприемем каквито и да е действия за третирането на нежеланото окосмяване, е препоръчително да се проведе консултация със специалист.

1. Лазери

Няколко вида лазери, като диодните, са доказали своята ефективност за намаляване растежа на космите. Специалистите разясняват, че методът е насочен към пигмента меланин, намиращ се в космените фоликули
 
Недостатъкът на тази терапия е, че не могат да се отстранят всички космени фоликули с една процедура. Обикновено има нужда от няколко, за да се постигне 80 – 90 % намаляване на окосмяването. Лазерите имат постоянен ефект при отстраняването на космите, тъй като те променят самата структура и качество на косъма. 
 
Недостатък е високата цена и рискът от раздразнение на кожата
 

2. Кола маска

Това е лесен и бърз начин, с помощта на който може да се отстрани нежеланото окосмяване по лицето. Той обаче може да бъде и болезнен. Кола маската е и удобна за краткосрочни резултати, тъй като изтръгва косъма от корена му. При метода обаче също има риск от раздразнение по кожата. Друг неприятен момент е образуването на враснали косми

3. Изскубване с пинцета

Ако притеснението са няколко косъмчета на брадичката, можем да ги издърпаме с пинцета. Това е ефективен и бърз начин и няма да предизвика раздразнение по кожата.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter