ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Няколко трика против изчервяване

Puls.bg   |   27 август 2014   |   Коментари 0
   
   
Няколко трика против изчервяване

Източник: Thinkstock

Емоциите на много хора могат да се изразят на лицето им в най-буквалния смисъл – посредством изчервяването. Как обаче можем да повлияем на не особено приятното състояние и може ли то да се претовари?
 
Има бърз трик за успокояване на поруменелите бузки. Когато усетите, че сте зачервени, вземете една студена хавлиена кърпа или намокрете със студена вода една хартиена. Трябва да я задържите върху лицето си за поне 20 секунди. Студената вода свива кръвоносните съдове
 
Медитацията също помага. Разбира се, не бихте могли да спрете по време на работна презентация, да се отпуснете и да започнете да медитирате. Ключовият момент е да направите това, преди началото на притеснителното събитие, което може да разтърси нервите ви. 
 
Можете да предотвратите появата на румени бузки, само с няколкоминутна медитация, която да успокои нервите и значително да намали неудобните „зачервени“ моменти. 
 
Лавандулата също може да помогне. Кожата ви има рецептори за мирис, които помагат да се отпуснете. Ароматът на лавандулата е успокояващ и рецепторите може да му отговорят, като спомогнат да намаляване на чувството на безпокойство, което води до изчервяване. 
 
 
Преди стресираща ситуация, може да опитате да се напарфюмирате с парфюм от лавандула или да намажете лавандулото масло на китката си.
 
Ако зачервяването е редовно, може да потърсите съвет от лекар, който да назначи лечение, особено ако състоянието се окаже розацея или псориазис по лицето.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter