ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Какво трябва да знаете за целулита?

Puls.bg   |   21 август 2014   |   Коментари 2
   
   
Какво трябва да знаете за целулита?

Източник: Dreamstime

Целулитът се появява, когато се отпуснат и разкъсат колагеновите връзки, които "заключват" мазнините в кожата. Това позволява на мастните клетки един вид да се „разлеят“ . Целулитът не е мазнина. Всъщност, под определението целулит естетичните хирурзи разбират наличието на дефицит на кожата. Това, което виждаме под формата на "бабуни" и вдлъбнатини, показва, че подкожната мазнина се е изляла от своите „мехчета“.
 
Известно е, че от целулит страдат предимно жените. И това се дължи на особеностите на колагена при двата пола. Или по-точно, на начина, по който той изгражда мрежа в кожата. При жените колагенът се разполага в паралелни линии, което позволява подкожната мазнина да се вижда. При мъжете колагеновите влакна се кръстосват. Естествено, тази своеобразна мрежа е по-стегната и по-ефективно "прибира" мазнината.
 
Според специалисти от помощ на жените за заглаждане на кожата са антицелулитните кремове, които съдържат кофеин и ретинол. Кофеинът стимулира кръвооросяването и поне временно допринася за свиването на мазните клетки, докато ретинолът е необходим на колагеновите влакна, за да се възстановят. За да подейства грижата, първо трябва да се нанесе продуктът с ретинол и след него този с кофеин. 
 
За да се избавим от „портокаловата кожа“ трябва да се отървем от излишните си телесни мазнини – налага се да предприемем балансиран хранителен режим и най-вече да спортуваме. Няма как да намалим целулита, ако оставим теглото си наднормено. От полза са движенията, които натоварват мускулите вертикално – разтягащите. Комплексите с ластик са отличен избор. Натоварването на интервали – бърз – умерен ход е удачният вариант при изграждането на спортни програми срещу целулит. Съществуват и асани от йога, които могат да помогнат срещу неприятния козметичен дефект.
 
 
Целулитът обаче не е проблем само на пълните. Ако при слабата фигура, спортът не помогне, е редно да се помисли за здравословното състояние. Според водещи специалисти по естетична хирургия целулитът при някои се дължи и на хормонален дисбаланс и наличие на възпалителни процеси.
 
Жените са се ориентирали, че тенът помага за заличаването на целулита. Неговият ефект обаче е много подвеждащ. Защото всъщност ултравиолетовите лъчи увреждат колагена, вследствие на което целулитът се влошава. Изглежда жените в минали времена са имали добра интуиция да крият кожата си от слънцето... Така че не пестете слънцезащитния крем!
 
Дали съществува лек за целулита?... На този етап не. Съществува обаче метод, който помага за видимото заглаждане на кожата за дълги години. Той обаче дори по мнението на западните експерти е скъп (от порядъка на 2400 до 12 000 щатски долара и зависи от третираната площ). Нарича се Cellulaze ®.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Милена     2014-08-27 10:56:41
безпощаден е този целулит. какво ли не съм опитавала за да се избавя от него. вариантите са два-или упорито масажи или наистина прием на повечко колаген и хиалуронова киселина. еластичността на кожата си зависи точно от това.
Ивелина     2014-08-26 11:27:01
ами аз затова пия Хидраплениш-колагена в него ми е достатъчен, за да имам красива и гладка кожа без да се налага да ходя по скъпи процедури.
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter