ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Бенките говорят и за рак на гърдата

Puls.bg   |   15 юни 2014   |   Коментари 1
   
   
Бенките говорят и за рак на гърдата

Източник: Istockphoto

Големият брой бенки по кожата разкрива повишен риск от развитие на рак на гърдата. Това установиха две независими едно от друго изследвания на учени от Франция и Щатите.

 

Вече е известно, че бенките често пъти са индикация за рак на кожата.

 

Съществуват два вида бенки: нормални бенки – малките кафяви бенки, които всички имаме по кожата си и атипични бенки. Атипичните бенки могат да бъдат предшественици на меланом и хората, които имат такива, са изложени на повишен риск от заболяването.

 

Но независимо от техния вид, колкото повече бенки имате, толкова по-голям е рискът от възникване на меланом.

 

Освен това жените с повече такива петънца са изложени на повишен риск от хормонални нарушения, водещи до състояние като ендометриоза и лейомиома, както и заболявания на шитовидната жлеза.

 

За пръв път наличието на бенки се свързва с гена CDKN2A, включен в регулацията на клетъчния цикъл. Неговото инактивиране играе роля при злокачествените образувания на гърдата.


Двете групи излледователи се опитали да открият зависимост между броя на бенките и опасността от сблъсъка със страшната диагноза.

 

Френските експерти от института INSERM анализирали данните на 89 902 жени в продължение на 18 години.

 

Така те открили, че макар конкретна причинно-следствена връзка между двете още да не е открита, със сигурност едни и същи генетични фактори допринасят както за появата на бенките, така и за заболяването от карцином на млечната жлеза. Те се влияят най-силно от половите хормони.

 

Американските учени от Индиана и Харвард пък проучвали 74 523 жени в продължение на 24 години. Те установили, че при дамите с 15 или повече бенки рискът от рак на гърдата е бил с 35% по-висок.
 
На базата на тези изследвания специалистите започват да разработват тестове за ранна диагностика на този вид рак.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

JJIvanov     2014-06-15 15:27:48
засега установихме два вида оръжие с което правят около ракови проблеми едното е увреждане на гърдите с опасно горно бельо с банели и последвала атака тип\"Усукан конус с торсионно целеуказващо острие\" втората е тип черна ракова стрела/вижте лелята на Анжелика Джоли..За профилактика да не се носи пристягащо горно бельо и по чести масажи с ХУМА и Кисело мляко /козе,краве,овче,биволско ..Намазване с прополисови лосиони приготвени с ракия/47 градусова ликвидира атакуващите оръжейни системи
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Слънцето може да бъде опасно за някои ревматологични болести

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter