ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Някои техники за здрава блестяща коса

Puls.bg   |   21 май 2014   |   Коментари 4
   
   
Някои техники за здрава блестяща коса

Източник: Thinkstock

Тънката и безжизнена коса е често срещано оплакване сред много жени. Агресивните козметични препарати също имат „пръст“ за влошаването на вида й. По-добрият избор са продуктите, които съдържат силикон
 
Така те обгръщат кичурите с тънко покритите, създавайки гъстота на косата, която не изглежда мазна. Силиконът остава дори и след измиване. 
 
Горещата вода може да „отмие“ защитните мазнини, които действат като естесвен омекотител за косата и естественият блясък да изчезне. Това, разбира се, не означава, че трябва да се използва студена вода, но е препоръчително тя да бъде хладка, когато се мие косата. Главата трябва да се поглези с масаж, когато се нанася шампоанът. 
 
Ако косата често се третира с висока температура, химикали, може да се увреди външният защитен слой на косъма, а като резултат да се стигне до накъсани краища. За радост, има продукти, които могат да помогнат за вредите. 
 
Трябва да се използва балсам с протеин, който „попива“ в косъма и възстановява накъсаните краища. Възстановителният процес трае, само до следващата употреба на шампоан, така че трябва да се използват редовно.
 
Плътността на косата основно е скрита в гените, но от части се дължи и на техниките за поддръжка. Естествената червена коса например е с по-дебел косъм, докато при блондинките косъмът е по-тънък, но пък косата е най-гъста. 
 
За щастие, обемът може да се „стимулира“, независимо от цвета на косата. Една полезна техника е да се държи главата надолу, докато се изсушава. Ако косъмът е много фин, трябва да се третира с по-ниска температура.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (4)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Теодора     2014-05-26 14:25:28
аз залагам на варианта с витамините. Alive дейстнат много добре.
Милена     2014-05-22 11:41:10
или някоя маска?
Милена     2014-05-22 11:39:27
аз също отхвърлям варианта със силикон за подсилване на косата. хиалуронова киселина е добър вариант вероятно под формата на таблетки?
Радослава     2014-05-21 14:13:14
абсолютно не съм съгласна с наличието на силикон в продуктите и това да ми подобрява състоянието на косата.най-добрият стимулнат е хиалуроновата киселина.
4 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter