ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Косата и кожата срещу хлорираната вода

Puls.bg   |   16 април 2014   |   Коментари 0
   
   
Косата и кожата срещу хлорираната вода

Източник: iStockphoto

Плуването е чудесен начин за релакс и тренировка за цялото тяло. Когато обаче се плува в басейн, може да стигне до неблагоприятни ефекти за кожата и косата, ако не се вземат мерки преди това. 
 
Грижата за кожата е о основно значение, тъй като в плувните басейни водата е хлорирана. Това е от особена важност, когато човек редовно практикува този сопрт. Слънчевите лъчи допълнително влошават уврежданията независимо от годишния сезон. Дерматолозите съветват да се нанася овлажнител, който съдържа сквален и цинк. През лятото е удачно да се използва допълнително и слънцезащитен продукт.
 
Косата също има нужда от подготовка преди посещението в басейна, дори и ако се носи шапка. Дерматолозите препоръчват да се нанася масло или няколко капки серум за коса, непосредствено преди влизането във водата. 
 
Постоянното излагане на хлорирана вода може да изсуши косата. Маслото или серумът за коса създават защитна бариера за косъма от хлорираната вода. По този начин щетите от увреждането са по-малко. 
 
 
Много е важно веднага след като се излезе от басейна, тялото и косата да се изплакнат с нехлорирана вода възможно  – хлорът трябва бързо да се отмие. Вместо сапун е препоръчително да се използва душ гел, тъй като по този начин ще се избегне допълнителното изсушаване на кожата.
 
За да се защити косата, е желателно да се ползва по-мек шампоан, като чудесен избор са бебешките. Не бива да се забравя и грижата за кожата в областта на пръстите на ръцете и краката – да се хидратира, когато изсъхне.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter