ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Торбички под очите – как да ги премахнем?

Puls.bg   |   03 октомври 2013   |   Коментари 0
   
   
Торбички под очите – как да ги премахнем?

Източник: iStockphoto

Сезонна алергия, грип или инфекция на синусите – това са част от причините, виновни за задържане на течности под очите, а съответно и за появата на торбички. Тъй като в тази област кожата е изключително тънка, е нормално тя лесно да се повлиява от състоянието на организма.
 
Съвсем нормално е сутринта да се събудим с подпухнали очиа, ако предната вечер сме хапнали малко по-тежка или солена храна или пък сме си поплакали на някоя сърцераздирателна сцена от романтичен филм.
 
Причината за това се крие в осмозата, която представлява процес на преминаване на водата от области в организма с ниска солна концентрация към тъканите, където тя е по-висока. Принципът е валиден независимо дали солта идва от сълзите ни или от соевия сос, който сме хапвали на вечеря например.
 
Позицията по време на сън също може да окаже влияние върху очите и да допринесе за образуването на торбички. Гравитацията, спането по корем или на една страна могат да са причина за натрупване на течностите под очите. 
 
Експертите съветват хората, които страдат от торбички под очите, да се стремят да спят по гръб. Освен това е препоръчително възглавницата да бъде по-висока, въпреки че резултатът няма да наспъпи скоро и се изисва малко търпение за него.
 
Други навици, които трябва да се ограничат или направо да се преустановят в името на красивите очи, са: да не се ляга с грим, да не се приема алкохол и да не се търкат очите често. Лекарите обясняват, че, когато гримът остане на очите, докато спим, той може да предизвика дразнене, което и "привлича" повече течности към тях. 
 
Колкото до алкохола, той дехидрататира организма, което пък вреди на деликатната кожа около очите, като я прави по-склонна да подпухва. 
 
Ако проблемът е в сенната хрема, решението се крие в нейното лечение, което трябва да започне след консултация с лекар. 
 
Торбичките под очите обикновено не са симптом на медицински проблем. Когато обаче те се появят внезапно, а в същото време няма причина за тяхната поява, и, от друга страна, не се махат, дори след спазване на посочените указания, е желателно да се проведе преглед при лекар.
 
Някои здравословни състояния, свързани със щитовидната жлеза и бъбреците могат да доведат до задържане на вода под очите.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Хипертоничните кризи се наблюдават и през лятото

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter