ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Франциско Кардел: Растителните стволови клетки запазват за по-дълго кожата млада

Puls.bg   |   12 септември 2013   |   Коментари 1
Препоръчан материал от партньор на Puls.bg
   
   
Д-р Франциско Кардел: Растителните стволови клетки запазват за по-дълго кожата млада

Д-р Франциско Кардел е световноизвестно име в дерматологията, президент е на Международното дерматологично дружество. Завършва медицина в Лондон, а в Харвард специализира дерматология. Към настоящия момент е директор на стационарното дерматологично отделение към Университетската болница в Маями, което е създадено да приема само най-тежките и сложни случаи, при които именно се налага стационарно лечение. Отделението на д-р Кардел е единственото подобно във Флорида и едно от малкото в Щатите, където годишно се лекуват повече от 400 пациенти със специфични и тежки кожни диагнози от цял свят. Те избират болницата в Маями, заради богатия клиничен опит на лекарите и съвременните подходи за лечение.
Д-р Франциско Кардел е почетен член на редица дерматологични организации, автор е на 33 книги и има над 150 научни публикации в утвърдени медицински издания. Освен че има богата практика, д-р Кардел създава съвместно със свои колеги дерматолози козметичната марка RejuvesseMD (Реджувес), която добива все по-голяма популярност в Европа.- Д-р Кардел, Вие сте световноизвестен дерматолог и президент на Международното дерматологично дружество. Вие сте също така един от основателите на козметичната линия Rejuvesse. Каква беше причината за създаването на нова марка, която е специално насочена към борба с остаряването на кожата? Може ли да се каже, че не сте срещали в своята практика продукти, които напълно да отговарят на Вашите професионални стандарти?

Общоприето е, че добре изглеждащата кожа е млада, без бръчки, с хомогенен цвят. В продължение на много години учените се опитват да намерят начин да се преборят с остаряването, за да поддържат кожата млада. Известно е вече, че първите признаци на стареене започват да се появяват около 20, а след 30-годишна възраст са ясно изразени. Имайки предвид това можем да обобщим, че по-голямата част от населението има признаци на стареене по кожата.
Аз и моите колеги разработихме продуктите под марката Rejuvesse, използвайки  своите задълбочени познания и дългогодишния си опит. Вярвам, че няма други козметични марки, които да имат формулите на Rejuvesse в комбинацията, която сме създали. Разбира се, има други продукти, които използват някои от тези съставки. Rejuvesse обаче няма алтернатива.


- Кое е това, което отличава продуктите Rejuvesse в сравнение с други продукти против стареене на кожата?


Активните съставки и начина, по който продуктите действат, правят Rejuvesse толкова специална марка. Ключ за ефективността на продуктите са екстрактите от стволови клетки от редки сортове ябълка и грозде, които имат много мощен противостареещ ефект. Освен това формулата не действа само на повърхността на кожата, а позволява проникването на растителните стволови клетки от епидермиса в дермата, където активните съставки освобождават своя потенциал за наистина добри резултати.

 - Когато хората чуят "стволови клетки", те обикновено си представят трансплантация и лечение на сериозни заболявания. За да внесем яснота - бихте ли обяснили какво точно представляват растителните стволови клетки и безопасно ли е тяхното използване в козметични продукти?

Използването на растителни стволови клетки в козметиката е напълно безпасно. Има данни, които потвърждават само техните положителни ефекти върху кожата. Всъщност, хората приемат растителни стволови клетки всеки ден, консумирайки плодове и зеленчуци. Въпреки това, преките ползи за кожата са ограничени, защото чрез храната полезните съставки не могат да достигнат до дермата. Що се отнася до стволови клетки като цяло - всички многоклетъчни организми имат такива. Най-важното е, че те са в състояние да се диференцират в различни клетки на тялото и това е начинът, по който тъканите на тялото и органите ни се регенерират и подмладяват. За разлика от трансплантацията и лечението на животозастрашаващи болести, при които се използват ембрионални стволови клетки, козметичните продукти, и по-специално продуктите Rejuvesse, съдържат само растителни стволови клетки.

- Какъв е ефектът на растителните стволови клетки върху човешката кожа и това ли е бъдещето на антиейдж продуктите?

 


Човешката кожа, както и всички останали органи и тъкани, съдържа стволови клетки. Те са ключът за поддържане на кожата красива и млада, тъй като само те имат способността да се превръщат в различни нови клетки, за я подновят. Обикновено в здравата кожа около 2-7 % от клетките са стволови. С течение на времето и поради остаряване броят им бързо намалява и кожата губи своята жизненост и добър външен вид. Растителните стволови клетки са естествен заместител, който активира стволовите клетки в човешката кожа и удължава живота им. Освен това, те защитават епителните стволови клетки от увреждане, причинено от въздействието на околната среда. Подобен механизъм се прилага и за космените фоликули, които стават по-устойчиви и здрави. Това е от голяма полза за всички, които използват Rejuvesse удължител за мигли за по-дълги, по-плътни и по-красиви мигли.

- Казахте, че стволовите клетки, които сте вложили в продуктите Rejuvesse, са извлечени от два редки сорта ябълка и грозде. Защо избрахте точно тези два сорта?

Благодарение на естествената еволюция и за да оцелеят в сурови климатични условия, някои растения стават по-устойчиви на вредите, причинени от околната среда. Например стволовите клетки от ябълката, които използваме в Rejuvesse, се извличат от защитения швейцарски сорт “Utvilar Shpetloyber”. Те, разбира се, се размножават в лабораторни условия, не се налага да унищожаваме постоянно ябълки. Плодовете на тази ябълка са известни от векове с тяхната изключителна издръжливост, тъй като те могат да останат много месеци сочни и свежи. От друга страна, стволовите клетки в лифтинг серума Rejuvesse са от рядък сорт грозде от Бургундия, Франция. Доказано е, че това грозде е силно устойчиво срещу вредните UV лъчи на слънцето.

 - Това, което казахте за гроздето, е много интересно. Означава ли, че стволовите му клетки действат като слънцезащитен продукт и осигуряват естествена защита срещу ултравиолетовите лъчи?


Растителните стволови клетки нямат пряка фотозащитна функция и не могат да заменят продуктите, които блокират UV радиацията, но те могат да неутрализират вредното въздействие на слънцето върху кожата и помагат на тялото да се пребори със стареенето на кожата, причинено от слънцето.

- Можете ли най-накрая да ни кажете колко популярен е Rejuvesse сред пациентите Ви?


Вие знаете, че работя в Маями, където слънчевата радиация е интензивна през цялата година. Продуктите се приемат много добре от пациентите поради силния ефект в борбата срещу стареенето на кожата. Тук трябва да отбележа, че интерес към тях проявяват както жените, така и мъжете, защото единствено емулсията има съвсем лек унисекс аромат. Мъжете в днешно време проявяват все по-голяма загриженост за здравето и външния си вид. Това ни мотивира да разширим линията Rejuvesse с нови продукти, които сега са в процес на разработване. Аз съм изключително щастлив, че марката набира все по-голяма популярност в Европа и съм сигурен, че тя ще бъде оценена от хората, които се грижат за здравето кожата си.

 

 


 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Reni     2013-09-12 10:59:46
Зная за тази козметика, страхотна е! Наистина лекарите, които стоят зад нея, са едни от най-добрите в света.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Слънцето може да бъде опасно за някои ревматологични болести

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter