ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Франциско Кардел: Растителните стволови клетки запазват за по-дълго кожата млада

Puls.bg   |   12 септември 2013   |   Коментари 1
Препоръчан материал от партньор на Puls.bg
   
   
Д-р Франциско Кардел: Растителните стволови клетки запазват за по-дълго кожата млада

Д-р Франциско Кардел е световноизвестно име в дерматологията, президент е на Международното дерматологично дружество. Завършва медицина в Лондон, а в Харвард специализира дерматология. Към настоящия момент е директор на стационарното дерматологично отделение към Университетската болница в Маями, което е създадено да приема само най-тежките и сложни случаи, при които именно се налага стационарно лечение. Отделението на д-р Кардел е единственото подобно във Флорида и едно от малкото в Щатите, където годишно се лекуват повече от 400 пациенти със специфични и тежки кожни диагнози от цял свят. Те избират болницата в Маями, заради богатия клиничен опит на лекарите и съвременните подходи за лечение.
Д-р Франциско Кардел е почетен член на редица дерматологични организации, автор е на 33 книги и има над 150 научни публикации в утвърдени медицински издания. Освен че има богата практика, д-р Кардел създава съвместно със свои колеги дерматолози козметичната марка RejuvesseMD (Реджувес), която добива все по-голяма популярност в Европа.- Д-р Кардел, Вие сте световноизвестен дерматолог и президент на Международното дерматологично дружество. Вие сте също така един от основателите на козметичната линия Rejuvesse. Каква беше причината за създаването на нова марка, която е специално насочена към борба с остаряването на кожата? Може ли да се каже, че не сте срещали в своята практика продукти, които напълно да отговарят на Вашите професионални стандарти?

Общоприето е, че добре изглеждащата кожа е млада, без бръчки, с хомогенен цвят. В продължение на много години учените се опитват да намерят начин да се преборят с остаряването, за да поддържат кожата млада. Известно е вече, че първите признаци на стареене започват да се появяват около 20, а след 30-годишна възраст са ясно изразени. Имайки предвид това можем да обобщим, че по-голямата част от населението има признаци на стареене по кожата.
Аз и моите колеги разработихме продуктите под марката Rejuvesse, използвайки  своите задълбочени познания и дългогодишния си опит. Вярвам, че няма други козметични марки, които да имат формулите на Rejuvesse в комбинацията, която сме създали. Разбира се, има други продукти, които използват някои от тези съставки. Rejuvesse обаче няма алтернатива.


- Кое е това, което отличава продуктите Rejuvesse в сравнение с други продукти против стареене на кожата?


Активните съставки и начина, по който продуктите действат, правят Rejuvesse толкова специална марка. Ключ за ефективността на продуктите са екстрактите от стволови клетки от редки сортове ябълка и грозде, които имат много мощен противостареещ ефект. Освен това формулата не действа само на повърхността на кожата, а позволява проникването на растителните стволови клетки от епидермиса в дермата, където активните съставки освобождават своя потенциал за наистина добри резултати.

 - Когато хората чуят "стволови клетки", те обикновено си представят трансплантация и лечение на сериозни заболявания. За да внесем яснота - бихте ли обяснили какво точно представляват растителните стволови клетки и безопасно ли е тяхното използване в козметични продукти?

Използването на растителни стволови клетки в козметиката е напълно безпасно. Има данни, които потвърждават само техните положителни ефекти върху кожата. Всъщност, хората приемат растителни стволови клетки всеки ден, консумирайки плодове и зеленчуци. Въпреки това, преките ползи за кожата са ограничени, защото чрез храната полезните съставки не могат да достигнат до дермата. Що се отнася до стволови клетки като цяло - всички многоклетъчни организми имат такива. Най-важното е, че те са в състояние да се диференцират в различни клетки на тялото и това е начинът, по който тъканите на тялото и органите ни се регенерират и подмладяват. За разлика от трансплантацията и лечението на животозастрашаващи болести, при които се използват ембрионални стволови клетки, козметичните продукти, и по-специално продуктите Rejuvesse, съдържат само растителни стволови клетки.

- Какъв е ефектът на растителните стволови клетки върху човешката кожа и това ли е бъдещето на антиейдж продуктите?

 


Човешката кожа, както и всички останали органи и тъкани, съдържа стволови клетки. Те са ключът за поддържане на кожата красива и млада, тъй като само те имат способността да се превръщат в различни нови клетки, за я подновят. Обикновено в здравата кожа около 2-7 % от клетките са стволови. С течение на времето и поради остаряване броят им бързо намалява и кожата губи своята жизненост и добър външен вид. Растителните стволови клетки са естествен заместител, който активира стволовите клетки в човешката кожа и удължава живота им. Освен това, те защитават епителните стволови клетки от увреждане, причинено от въздействието на околната среда. Подобен механизъм се прилага и за космените фоликули, които стават по-устойчиви и здрави. Това е от голяма полза за всички, които използват Rejuvesse удължител за мигли за по-дълги, по-плътни и по-красиви мигли.

- Казахте, че стволовите клетки, които сте вложили в продуктите Rejuvesse, са извлечени от два редки сорта ябълка и грозде. Защо избрахте точно тези два сорта?

Благодарение на естествената еволюция и за да оцелеят в сурови климатични условия, някои растения стават по-устойчиви на вредите, причинени от околната среда. Например стволовите клетки от ябълката, които използваме в Rejuvesse, се извличат от защитения швейцарски сорт “Utvilar Shpetloyber”. Те, разбира се, се размножават в лабораторни условия, не се налага да унищожаваме постоянно ябълки. Плодовете на тази ябълка са известни от векове с тяхната изключителна издръжливост, тъй като те могат да останат много месеци сочни и свежи. От друга страна, стволовите клетки в лифтинг серума Rejuvesse са от рядък сорт грозде от Бургундия, Франция. Доказано е, че това грозде е силно устойчиво срещу вредните UV лъчи на слънцето.

 - Това, което казахте за гроздето, е много интересно. Означава ли, че стволовите му клетки действат като слънцезащитен продукт и осигуряват естествена защита срещу ултравиолетовите лъчи?


Растителните стволови клетки нямат пряка фотозащитна функция и не могат да заменят продуктите, които блокират UV радиацията, но те могат да неутрализират вредното въздействие на слънцето върху кожата и помагат на тялото да се пребори със стареенето на кожата, причинено от слънцето.

- Можете ли най-накрая да ни кажете колко популярен е Rejuvesse сред пациентите Ви?


Вие знаете, че работя в Маями, където слънчевата радиация е интензивна през цялата година. Продуктите се приемат много добре от пациентите поради силния ефект в борбата срещу стареенето на кожата. Тук трябва да отбележа, че интерес към тях проявяват както жените, така и мъжете, защото единствено емулсията има съвсем лек унисекс аромат. Мъжете в днешно време проявяват все по-голяма загриженост за здравето и външния си вид. Това ни мотивира да разширим линията Rejuvesse с нови продукти, които сега са в процес на разработване. Аз съм изключително щастлив, че марката набира все по-голяма популярност в Европа и съм сигурен, че тя ще бъде оценена от хората, които се грижат за здравето кожата си.

 

 


 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Reni     2013-09-12 10:59:46
Зная за тази козметика, страхотна е! Наистина лекарите, които стоят зад нея, са едни от най-добрите в света.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Осъзнато раждане и кризите в детската възраст - във фокуса на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising