ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как да се грижим за изкуствените нокти?

Puls.bg   |   27 юни 2013   |   Коментари 1
   
   
Как да се грижим за изкуствените нокти?

Източник: iStockphoto

Акрилни нокти или гел-лакове - идеален начин да се добави още малко изисканост към деликатната женска ръка. Но, също като истинските, трябва да се поддържат добре.

 

На първо място: никога не се изкушавайте да сложите някой от двата продукта, за да прикриете порьозни, увредени от начупване или псориазис нокти. Това само ще влоши състоянието им и може да доведе до загуба на естествения нокът.

 

Второ: преди поставянето им, трябва да си направите кожен тест. Химикалите, използвани за производството им могат да доведат до кожно-алергична реакция около ноктите. Лошото е, че тя не се проявява бързо. Препоръчително е първо да се сложи само един изкуствен нокът, дори и след направен тест. Ако до няколко дни няма нежелани реакции – може да се премине към слагане на останалите и грижата за тях.

 

Важна е ежедневната проверка на ноктите – ако забележите счупен или разместен нокът трябва да отидете на специалист или, ако имате познанията, да го смените. Имайте предвид, че ако използвате лепило, което не е предназначено специално за изкуствени нокти, рискувате да развиете много болезнена гъбична или бактериална инфекция. Същия висок риск от инфекция съществува и ако поставяте лейкопласт или други лепенки върху изкуствения нокът, независимо дали е заради порязване или друга травма. Ако забележите болезнено подуване, зачервяване или гной – трябва непременно да посетите дерматолог.

 

На всеки две до три седмици трябва да се грижите за цялостния вид на ноктите: истинските ви нокти вече ще са израснали с няколко милиметра и тяхната основа ще отстои от основата на изкуствените. Това освен неестетично е и предпоставка за инфекция.

 

Ако ви се налага да миете чинии, докато сте с изкуствени нокти, задължително носете гумени ръкавици. Детергентите в почистващите препарати могат не само да ги обезцветят, но и да ги разхлабят.

 

Макар да са здрави като продукт, въздържайте се от ползването им като нормални нокти. Дейности като отваряне на алуминиево кенче или късане на тиксо, например могат да ги счупят. В доста голям процент от случаите, когато се отчупва изкуствен нокът, той взима със себе си и парче от подлежащия му естествен. Използвайте предимно върховете на пръстите си.

 

Макар бързо да се привиква с този популярен козметичен артикул, той не бива да се носи повече от 2-3 месеца без почивка. Трябва да позволите на истинските нокти да „дишат“ и да се погрижите за тях, поне една седмица, преди да сложите отново изкуствените.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

mimi     2014-08-31 16:17:47
mnogo mi xaresvat
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter