ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как да се грижим за изкуствените нокти?

Puls.bg   |   27 юни 2013   |   Коментари 1
   
   
Как да се грижим за изкуствените нокти?

Източник: iStockphoto

Акрилни нокти или гел-лакове - идеален начин да се добави още малко изисканост към деликатната женска ръка. Но, също като истинските, трябва да се поддържат добре.

 

На първо място: никога не се изкушавайте да сложите някой от двата продукта, за да прикриете порьозни, увредени от начупване или псориазис нокти. Това само ще влоши състоянието им и може да доведе до загуба на естествения нокът.

 

Второ: преди поставянето им, трябва да си направите кожен тест. Химикалите, използвани за производството им могат да доведат до кожно-алергична реакция около ноктите. Лошото е, че тя не се проявява бързо. Препоръчително е първо да се сложи само един изкуствен нокът, дори и след направен тест. Ако до няколко дни няма нежелани реакции – може да се премине към слагане на останалите и грижата за тях.

 

Важна е ежедневната проверка на ноктите – ако забележите счупен или разместен нокът трябва да отидете на специалист или, ако имате познанията, да го смените. Имайте предвид, че ако използвате лепило, което не е предназначено специално за изкуствени нокти, рискувате да развиете много болезнена гъбична или бактериална инфекция. Същия висок риск от инфекция съществува и ако поставяте лейкопласт или други лепенки върху изкуствения нокът, независимо дали е заради порязване или друга травма. Ако забележите болезнено подуване, зачервяване или гной – трябва непременно да посетите дерматолог.

 

На всеки две до три седмици трябва да се грижите за цялостния вид на ноктите: истинските ви нокти вече ще са израснали с няколко милиметра и тяхната основа ще отстои от основата на изкуствените. Това освен неестетично е и предпоставка за инфекция.

 

Ако ви се налага да миете чинии, докато сте с изкуствени нокти, задължително носете гумени ръкавици. Детергентите в почистващите препарати могат не само да ги обезцветят, но и да ги разхлабят.

 

Макар да са здрави като продукт, въздържайте се от ползването им като нормални нокти. Дейности като отваряне на алуминиево кенче или късане на тиксо, например могат да ги счупят. В доста голям процент от случаите, когато се отчупва изкуствен нокът, той взима със себе си и парче от подлежащия му естествен. Използвайте предимно върховете на пръстите си.

 

Макар бързо да се привиква с този популярен козметичен артикул, той не бива да се носи повече от 2-3 месеца без почивка. Трябва да позволите на истинските нокти да „дишат“ и да се погрижите за тях, поне една седмица, преди да сложите отново изкуствените.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

mimi     2014-08-31 16:17:47
mnogo mi xaresvat
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от По-красиви днес
реклама
Галерия
Няколко съвета срещу торбички под очите
Няколко съвета срещу торбички под очите
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
Здрава и красива кожа – ето какво ни трябва
8 неща, които косата показва за нашето здраве
8 неща, които косата показва за нашето здраве
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Опасностите за кожата, които крие лятото...
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter