ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Цветът на очите вече може да се промени...

Puls.bg   |   04 ноември 2011   |   Коментари 1
   
   
Цветът на очите вече може да се промени...

Източник: Dreamstime

Цветът на очите вече може да се промени, само за 20 секунди.Д-р Грег Хомър от Калифорния обяснява, че неговата технология - Lumineyes technology, използва лазер, настроен на определена честота, който може да превърне кафявите очи в сини.Лазерът отстранява кафявия пигмент, меланина, от горния слой на ириса. Така в следващите 2 – 3 седмици започва да личи цветът на по-долния слой, който е син. Методът осигурява алтернативен избор за хората, които мечтаят за сини очи, да се сдобият с желания им цвят, без нужда от контактни лещи.Недостатъкът е, че ефектът от процедурата е необратим, тъй като отстраненият слой не може да бъде възстановен.

 

 

Цветът на очите се наследява, а кафявият цвят като цяло доминира. Това вероятно е една от причините много хора да искат да бъдат различни.

 


 

Синият цвят на окото всъщност не съществува като пигмент. Пигментът при сините очи е съсредоточен в задната част на ирисите, като в предната им част  концентрацията на меланин е много ниска.Това означава, че лъчите с по-голяма дължина се абсорбират от тъмната задна част на окото, докато по-късите са разпръснати.През 2008 г. учените от Университета в Копенхаген откриват, че синеоките хора имат един общ прародител, при когото се е получила мутация на очите. Смята се, че той е живял преди около 6 000 – 10 000 години. Преди това всички хора са били с кафяви очи.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

силвиядимитрова     2011-11-06 09:42:11
да, някои ще могат да го променят.
някога...
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Естетични процедури
реклама
Галерия
За пластичните процедури отблизо
За пластичните процедури отблизо
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter